ΡΕΘΥΜΝΟ:Δυναμικές κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο «υποσχέθηκαν» οι τοπικές αρχές

Η πρόσκληση που απηύθυναν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στις τοπικές αρχές, η αγωνία που εξέφρασαν για την τύχη του νοσηλευτικού ιδρύματος στην προχθεσινοβραδινή εκδήλωση, η έκκληση τους για συστράτευση και διεκδίκηση επαρκούς υγειονομικής περίθαλψης, βρήκαν ανταπόκριση.

Τουλάχιστον σε αυτήν την φάση και όπως εκφράστηκε από τους εκπροσώπους όλων των φορέων προχθές το βράδυ. Η από κοινού συμφωνία που έγινε είναι μια και έχει στόχο σημαντικό: δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να γίνει αντιληπτό από την κεντρική πολιτεία το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός στον χώρο της υγείας και να στελεχώσει το Νοσοκομείο με ικανό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του επαρκώς στο διηνεκές.

Η ημερομηνία των κινητοποιήσεων δεν ορίστηκε, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνουν τον Σεπτέμβριο και όχι την νεκρά περίοδο του Αυγούστου. Στους προτεινόμενους τρόπους, περιλαμβάνονται: παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, κλείσιμο της Εθνικής Οδού, κλείσιμο νευραλγικών υπηρεσιών. Όποιας μορφής κινητοποιήσεις κι αν αποφασιστούν, θα είναι τέτοιου επιπέδου που θα φτάσουν υποχρεωτικά στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.

Γιατροί και εργαζόμενοι, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ανταπόκριση που βρήκαν στην έκκληση τους, και εκτιμούν ότι ένας κοινός αγώνας δικός τους, των αρχών αλλά πρωτίστως των ίδιων των πολιτών, δεν μπορεί παρά να είναι αποτελεσματικός.

Ειδικότερα για την τοπική κοινωνία, οι διοργανωτές τόνισαν ότι την θέλουν κοντά τους στον αγώνα αυτόν. Εξ άλλου έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί δυναμικά απέναντι στο οποιοδήποτε πρόβλημα του νομού, όπως σε αυτό της εγκληματικότητας αλλά και σε θέματα υγείας. Είναι άξια αναφοράς λόγου η κινητοποίηση που είχαν κάνει προ ετός περίπου οι πολίτες του Ρεθύμνου για την στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής. Αν και αυτή την φορά συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση όλων των κλινικών έχει αντίκτυπο σε όλο τον πληθυσμό του νομού, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Τώρα πλέον, δεν απομένει παρά οι τοπικές αρχές να μην ξεχάσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο την υπόσχεση που έδωσαν ότι θα είναι οι πρωτεργάτες της υλοποίησης των δυναμικών κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, και τα πέντε άτομα, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, που νόσησαν από την νέα γρίπη, φέρονται να είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Όλοι τους είναι απύρετοι πλέον ενώ η νεαρή έγκυος παιδίατρος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και χθες επέστρεψε στα καθήκοντα της.

Ωστόσο, ο μέχρι στιγμήν ήπιας μορφής ιός Α/Η1Ν1, επισκέπτεται καθημερινά όχι μόνο προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και πολίτες. Τα συμπτώματα όμως που εμφανίζουν είναι τέτοια που δεν χρειάζονται όχι μόνο νοσηλεία στο νοσοκομείο αλλά ούτε καν επίσκεψη σε αυτό. Βέβαια, ο κόσμος δεν θα πρέπει να εφησυχάζει αλλά να τηρεί πιστά τις οδηγίες πρόληψης αλλά και αγωγής σε περίπτωση «επίσκεψης» της νόσου, που συνιστώνται.