Ρέτζιου- αστυνομικοί

Σωστά έπραξε η ψυχίατρος κυρία Ρέτζιου δημοσιοποιώντας το περιστατικό με αστυνομικούς, οι οποίοι εισήλθαν οπλοφορώντας στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου. Πριν λίγους μήνες ανάλογο περιστατικό στο Νοσοκομείο του Ρίο είχε θανατηφόρο κατάληξη, όταν ψυχικά ασθενής άρπαξε το περίστροφο αστυνομικού και αυτοκτόνησε.
Οι αστυνομικοί στην περίπτωση του Θριασίου, αντί να συμμορφωθούν στη υπόδειξη, έδειξαν πρωτοφανή συμπεριφορά: απείλησαν να συλλάβουν τη γιατρό και να την προσαγάγουν στο αυτόφωρο!
Σωστά έπραξε και η ΟΕΝΓΕ, η οποία κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό, μιας και η κυρία Ρέτζιου τυγχάνει πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Όμως καλό είναι να θυμάται η κυρία Ρέτζιου τη θέση της ως Προέδρου της Ομοσπονδίας και σε άλλες περιπτώσεις, που αφορούν ομοίως στο σύνολο των Νοσοκομειακών γιατρών.
Λέξη δεν ψέλλισε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την υγεία. Κουβέντα δεν έχει πει για το πάγωμα της προκήρυξης των 904 θέσεων γιατρών, οι οποίες μετατράπηκαν σε θέσεις αστυνομικών. Σιγή για την αναστολή της υπουργικής Απόφασης που αφορά στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Επιβάλλεται λοιπόν, έστω και μ΄ αυτή την αφορμή, να πάρει θέση η ΟΕΝΓΕ για όσα συμβαίνουν στο τοπίο της υγείας από τις 7 Ιουλίου και εντεύθεν. Η σιωπή αποτελεί θρεπτικό υλικό για κάθε είδους αυθαιρεσίες, αστυνομικές ή κυβερνητικές..