Ρισκάρουν τη ζωή νεογνών λόγω περικοπών

 Ακατάλληλα φθηνά υλικά έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία και είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε ζωή.

Από τον Ιανουάριο ο παιδίατρος Δημήτρης Αδαμίδης και τα μέλη της Ένωσης γιατρών Ξάνθης είχαν ενημερώσει το διοικητή του νοσοκομείου για ακατάλληλες προμήθειες υλικων (μανταλάκια – clips για τον ομφάλιο λώρο), που κλείνουν την ομφαλική αρτηρία και σταματούν την αιμορραγία.

Στις 25.6.2011 τρία περιστατικά νεογνών προκάλεσαν τρομερή ανησυχία. Στις 25/6 χαλάρωσε το ακατάλληλο clip με αποτέλεσμα νεογέννητο αγοράκι να αιμορραγεί από το λώρο. Ευτυχώς ήταν μεσημέρι και ο γυναικολόγος που εξέταζε τη μητέρα είδε το παιδί σε “λίμνη” αίματος και μετά από ανάταξη έβαλαν δεύτερο clip.

Όμως και το δεύτερο clip χαλάρωσε με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί και τρίτο ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης το βρέφος διακομίστηκε στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ημέρα υπήρξε και δεύτερο περιστατικό, ενώ και στις 26/6 άλλο ένα βρέφος κινδύνευσε από τον ίδιο λόγο.

Και το τραγικό; Τρεις ημέρες πριν είχε σταλεί κλήση – μήνυση από τον Διοικητή του νοσοκομείου κατά των γιατρών για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των γιατρών.

Μιλώντας στη metrogreece.gr ο κ. Αδαμίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διεύθυνση του νοσοκομείου κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή με 10 cents, ενώ παράλληλα μας ενημερώνει ότι την ερχόμενη Παρασκευή καλείται σε απολογία από τον εισαγγελέα, επειδή απλά έκανε το καθήκον του.

Οι γιατροί εξετάζουν τώρα προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όπως τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η εξοικονόμηση χρημάτων στην υγεία θα έχει σύντομα νεκρούς.