ΡΗΞΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

ΒΑΘΙΑ το χέρι τους στην τσέπη κινδυνεύουν να βάλουν οι 1.200.000 ασφαλισμένοι του Δημοσίου, αφού μετά τους φαρμακοποιούς και οι γιατροί απειλούν να σταματήσουν την πίστωση, εάν δεν δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν από τα χρωστούμενα.

Είναι ενδεικτικό πως από τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) οι 6.000 συμβεβλημένοι γιατροί στην Αττική, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλη τη χώρα!

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχοντας εξαντλήσει τις παρεμβάσεις του προς το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΠΑΔ, των οποίων αυτί δεν ιδρώνει να φιλοτιμηθούν να δώσουν λύσεις, αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του να καλέσει τα μέλη που έχουν συμβληθεί με τον ΟΠΑΔ σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις…», αναφέρεται σε σχετική επιστολή, που ζητά από τους γιατρούς να εξουσιοδοτήσουν τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να προβεί σε ομαδική καταγγελία των συμβάσεων!

Σε όλη τη χώρα
Μάλιστα, παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει και οι υπόλοιποι Ιατρικοί Σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα έως την Κέρκυρα και τα Χανιά. Επόμενο βήμα, μετά τη συγκέντρωση των εξουσιοδοτήσεων, είναι η διαπραγμάτευση του Ιατρικού Συλλόγου με τους κυβερνητικούς υπευθύνους ώστε να δοθεί οριστική λύση.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι γιατροί θα δέχονται στα ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώνονται τοις μετρητοίς από τους ασθενείς!

Τα αιτήματα των γιατρών δεν σταματούν εδώ, αφού παράλληλα κάνουν λόγο για «εξευτελιστικές» αμοιβές. «Τα χρήματα που παίρνουν οι μικροβιολόγοι και οι ακτινολόγοι δεν καλύπτουν καν το κόστος των εξετάσεων- για παράδειγμα έχουν να λαμβάνουν μόλις 1,70 ευρώ για μια καλλιέργεια ούρων και 4 ευρώ για μια ακτινογραφία θώρακος», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Σωτήρης Ρηγάκης.