«Ρολά» κατεβάζει την Τετάρτη η Υγεία! Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία –δομές υγείας

Στην «εντατική» μπαίνουν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου όλα τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ καθώς θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. 

Στην απεργία συμμετέχουν τόσο οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ)  όσο και οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ). 

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στις 10:00π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει η πολιτική των περικοπών και της κινητικότητας αλλά και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα. 

Στο μεταξύ σε επισχέσεις και απεργίες προχωρούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί για την κατάρρευση του ΕΣΥ.

 

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και σχέσεων εργασίας ξεκινούν νέο κύκλο κινητοποιήσεων για την κατάρρευση ΕΣΥ αλλά και για τα συνεχή χρέη του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο, που πνίγουν τους επαγγελματίες.  

 

Σε πολύωρη συνάντηση εφ όλης της ύλης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με εκπροσώπους επαγγελματικών ενώσεων και φορέων αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει η συνεχής πτώση και κατάρρευση του συστήματος υγείας. 

 

Ειδικότερα οι γιατροί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την υγεία (6.11.2013) αλλά και να κάνουν επισχέσεις στις 7/11/2013.