Σάλος με τη χυδαία επίθεση που δέχτηκε η Αθηνά Λινού από τον γιατρό του ΕΟΔΥ Σπ. Σαπουνά

Επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε σε βάρος της Αθηνάς Λινού ο παραλίγο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Σπύρος Σαπουνάς.

Ο ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος και διευθυντής Απόκρισης του ΕΟΔΥ, με ανάρτησή του στο Facebook χθες (09.11.2021), εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση στην Αθηνά Λινού γιατί… τόλμησε να δηλώσει ότι αν υπήρχαν μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα μειωνόταν η μετάδοση και θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους.

Ο Σπύρος Σαπουνάς έκανε λόγο για «σαχλαμάρες» της Αθηνάς Λινού, για την οποία έθεσε θέμα «πολιτικών φρονημάτων» (!) καθώς ισχυρίστηκε ότι ήταν υποψήφια σε εθνικές εκλογές με παράταξη της αντιπολίτευσης!

Και δεν σταμάτησε εκεί. Στράφηκε κατά της αποφοίτου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ αλλά και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, λέγοντας ότι έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν έχει ειδικότητα στην επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων.

Και αφού τα έγραψε όλα αυτά και προκάλεσε σάλο, φρόντισε να εξαφανίσει την ανάρτηση, κατεβάζοντάς την. Αλλά είχε… προλάβει και την είδε δει η διοίκηση του ΕΟΔΥ, που πήρε αποστάσεις και τον άδειασε μεγαλειωδώς, βγάζοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «συμπεριφορές που δεν συνάδουν τόσο με το ρόλο ενός δημόσιου λειτουργού, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού και της Διοίκησής του, δεν είναι ανεκτές».

Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Σπύρος Σαπουνάς θα βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικό έλεγχο…

«Αντιθέτως, κάθε τυχόν, ανομιμοποίητη δημόσια παρέμβαση – ή άλλη ενέργεια – φυσικού προσώπου που σχετίζεται υπαλληλικά με τον ΕΟΔΥ, πέραν του ότι de facto χαρακτηρίζει και αφορά αποκλειστικά στον ίδιο, θα υπόκειται κατά περίπτωση και στον προβλεπόμενο υπηρεσιακό έλεγχο» τονίζει ο ΕΟΔΥ.

Να σημειώσουμε πως ο Σπ. Σαπουνάς είναι υπότροπος σε παρόμοιες αναρτήσεις. Τον Αύγουστο του 2020 είχε αποκαλέσει “γίδια” του ευρωβουλευτές, ευχόμενος να πέσει το αεροπλάνο που ταξίδευαν!

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Με αφορμή φερόμενη ανάρτηση του Διευθυντή Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ στις 09.11.2021 σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης και την «κριτική» που φέρεται να άσκησε ο τελευταίος σε άλλη συνάδελφο επιστήμονα, επισημαίνονται τα εξής:

Μεταξύ των σκοπών του ΕΟΔΥ συγκαταλέγονται η ενημέρωση του κοινού για την προφύλαξη από τα λοιμώδη νοσήματα, η παροχή υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία και βελτίωση της υγείας, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών από μεταδοτικά νοσήματα, μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων, αναφοράς και κατάθεσης επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων και μέτρων παρέμβασης.

Δεδομένου ότι ο Φορέας εκπροσωπείται ρητά από το Διοικητικό του Συμβούλιο, του οποίου Προΐσταται ο Πρόεδρος και στον οποίον – μάλιστα – υπάγεται απευθείας κατά νόμο η παραπάνω Διεύθυνση, καθίσταται αυτονόητο ότι οι προαναφερθέντες σκοποί δημοσίου συμφέροντος, εξυπηρετούνται συντονισμένα και αποκλειστικά μέσω εξουσιοδοτημένης δράσης των οργάνων του ΕΟΔΥ.

Αντιθέτως, κάθε τυχόν, ανομιμοποίητη δημόσια παρέμβαση – ή άλλη ενέργεια – φυσικού προσώπου που σχετίζεται υπαλληλικά με τον ΕΟΔΥ, πέραν του ότι de facto χαρακτηρίζει και αφορά αποκλειστικά στον ίδιο, θα υπόκειται κατά περίπτωση και στον προβλεπόμενο υπηρεσιακό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση συμπεριφορές που δεν συνάδουν τόσο με το ρόλο ενός δημόσιου λειτουργού, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού και της Διοίκησής του, δεν είναι ανεκτές».