«Σαν ταινία τρόμου»: Τα θύματα της Νουσεϊράτ κατακλύζουν τα νοσοκομεία

Απτόητο το Ισραήλ συνέχισε την νύχτα τις αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα και μετά την κατακραυγή για την σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Νουσεϊράτ, όπου σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν 210 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 400.

«’Ήταν σαν ταινία τρόμου» δήλωσε 45χρονος υγειονομικός για το χτύπημα, που εκτυλίχθηκε «μέρα μεσημέρι» μετά από μέρες έντονων επιδρομών. «Ισραηλινά drones και πολεμικά αεροπλάνα πυροβολούσαν όλη τη νύχτα τυχαία τα σπίτια και τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή», δήλωσε ο Ζαΐντ. Πολλά πτώματα βρίσκονται ακόμη στους δρόμους, μεταξύ άλλων γύρω από τη συνοικία της αγοράς, κοντά στην οποία έγινε το μακελειό, σύμφωνα με τον ίδιο και άλλους κατοίκους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) περιγράφουν έναν εφιάλτη στο νοσοκομείο Αλ Άκσα, σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία Αλ Άκσα και Νάσερ δέχονται «συντριπτικό αριθμό βαριά τραυματισμένων ασθενών, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά». Τα νοσοκομεία στο κέντρο της Γάζας έχουν κατακλυστεί από «απανωτές μαζικές απώλειες καθώς βομβαρδίζονται πυκνοκατοικημένες περιοχές», δήλωσε συντονιστής των MSF στη Γάζα.