Σαν τον κάβουρα..

Καρκινοβατεί το εγχείρημα του προσωπικού γιατρού, όπως εξάλλου καρκινοβατεί συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρά τις απειλές που εκτόξευσαν προκειμένου να εξαναγκάσουν τους πολίτες να εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό ούτε οι μισοί δεν το έχουν κάνει. Μάλιστα παρουσιάστηκαν τραγελαφικές περιπτώσεις, με κατοίκους της Θεσσαλονίκης να εγγράφονται σε προσωπικό γιατρό στην Κοζάνη, προκειμένου να αποφύγουν τις ποινές που θα εφαρμόζονταν από 1ης Οκτωβρίου.

Στην απόγνωσή του ο ανίδεος περί την υγεία Πλεύρης συντάχθηκε με την προτροπή του τιτάνα της πολιτικής υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, να συμβληθεί ο ΕΟΠΥΥ με γιατρούς δέκα ειδικοτήτων, οι οποίοι στη διάρκεια της ειδίκευσής τους έκαναν ένα τμήμα παθολογίας, όπως γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, ογκολόγοι και άλλοι.

Ως ευνόητον η συμβουλή του Θεμιστοκλέους στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία (βεβαίως- βεβαίως): μόλις 59 ιδιώτες ειδικοί γιατροί έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες ως προσωπικοί γιατροί!

Πέραν του ότι το εγχείρημα ήταν παντελώς έωλο ιατρικά, οι φωστήρες δε φρόντισαν να διευθετήσουν ούτε στοιχειώδη πρακτικά ζητήματα. Για παράδειγμα: ένας νευρολόγος που συμβλήθηκε ως προσωπικός γιατρός δε μπορεί να συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή για αρτηριακή υπέρταση ή πνευμονολογικά ζητήματα, χωρίς να θεωρηθεί πως επιδίδεται σε αντιποίηση άλλης ειδικότητας.

Κι ενώ έχουν κάνει κεραμιδαριό την Πρωτοβάθμια, ενέσκηψε και η κ.Γκάγκα που θέλει να παίξει με την Δευτεροβάθμια περίθαλψη, μη τυχόν κι αφήσουν τίποτα όρθιο μέχρι ν’  αδειάσουν οσονούπω τις καρέκλες τους..