Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση διαλύει το Νοσοκομείο Ρόδου και το παραδίδει στην ιδιωτική κλινική

Δήλωση έκανε ο  βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-, Νεκτάριος Σαντορινιός,  για το θέμα που ανέκυψε με το νοσοκομείο της Ρόδου και τονίζει ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ επικαλείται τις ελλείψεις και αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας, όχι με σκοπό την στήριξη και ενίσχυσή  του, αλλά με σκοπό να το παραδώσει στον ιδιωτικό τομέα. Προσβάλλει βάναυσα τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ρόδου, εξευτελίζει τον δημόσιο υγειονομικό θεσμό, αγνοεί επιδεικτικά τα αλλεπάλληλα αιτήματα ιατρών, διοικητικού προσωπικού και ολάκερης της ροδιακής κοινωνίας για ενίσχυση προσωπικού.

Αναλυτικότερα  στην ανακοίνωση του κ. Σαντορινιού αναφέρονται τα εξής:

«Δεν ξεσηκώθηκαν –και δικαιολογημένα- μόνο οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Ολόκληρη η ροδιακή κοινωνία βράζει από οργή, εξαιτίας του ντροπιαστικού εγγράφου της 2ης ΥΠΕ, το οποίο αναφέρει ότι τα περιστατικά εφημερίας θα μεταφέρονται σε ιδιωτική κλινική για να χειρουργηθούν.

Είναι τραγική η πολιτική και οι τακτικές της 2ης ΥΠΕ, του αρμόδιου Υπουργείου και ολόκληρης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίοι μεθοδευμένα υποβαθμίζουν τις δημόσιες δομές υγείας μέχρι την οριστική διάλυσή τους, η οποία έρχεται με το νέο σχέδιο νόμου  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ επικαλείται τις ελλείψεις και αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας, όχι με σκοπό την στήριξη και ενίσχυσή  του, αλλά με σκοπό να το παραδώσει στον ιδιωτικό τομέαΠροσβάλλει βάναυσα τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ρόδου, εξευτελίζει τον δημόσιο υγειονομικό θεσμό, αγνοεί επιδεικτικά τα αλλεπάλληλα αιτήματα ιατρών, διοικητικού προσωπικού και ολάκερης της ροδιακής κοινωνίας για ενίσχυση προσωπικού. Αντί να εργαστεί πάνω στα διεθνή προτάγματα για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας που προέκυψαν μετά την πανδημία, αντί να στηρίξει τα δημόσια Νοσοκομεία που κράτησαν την κοινωνία όρθια στη μεγάλη υγειονομική κρίση, η Κυβέρνηση υποστηρίζει προνομιακά και νομοθετεί πελατειακά υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας.

Πάνω απ’ όλα, υποτιμά τη νοημοσύνη της κοινωνίας μας και αποκλείει τους ανήμπορους οικονομικά να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Όποιος πληρώνει, έχει τη δυνατότητα να χειρουργείται. Αυτή είναι η ουσία πίσω από τις επιστολές Ροϊλού της ΥΠΕ και λοιπών διοικητών και βουλευτών αυτής της Κυβέρνησης. Και γι’ αυτό, οι επόμενες εκλογές θα είναι απόλυτα καταδικαστικές για τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του».

Β. Καλοπήτας – ΚΙΝΑΛ: Η Υγεία, με την κυβέρνηση της ΝΔ, κινδυνεύει

Ανακοίνωση για την απαξίωση του νοσοκομείου της Ρόδου καθώς και την πρόταση να μεταφέρονται σε ιδιωτική κλινική τα επείγοντα χειρουργεία εξέδωσε και ο βουλευτής Βάϊος Καλοπήτας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η σταδιακή απαξίωση του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου από την κυβέρνηση της ΝΔ, μόνο τυχαία δεν είναι με απώτερο στόχο να ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας, όπως επιβεβαιώνει περίτρανα η επιστολή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με την οποία «προτείνεται» να μεταφέρονται από το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στην ιδιωτική κλινική περιστατικά για χειρουργικές πράξεις!

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κρούσαμε πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» η οποία βαίνει από το κακό στο χειρότερο, όμως αποδεικνύεται ότι τελικά υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την πλήρη απαξίωσή του, προκειμένου να ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας…

Η Υγεία, με την κυβέρνηση της ΝΔ, κινδυνεύει από βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, να γίνει πολυτέλεια για λίγους έχοντες και κατέχοντες σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολίτες με δυσκολία επιβιώνουν εξαιτίας της ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα».

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση της 2ης ΥΠΕ»

Να σταματήσει “να παίζει «κορώνα-γράμματα» τη ζωή των ασθενών για τα κέρδη ιδιωτών”, καλεί την κυβέρνηση η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας απαράδεκτη και προκλητική.