Σαρδέλες

Αναστέλλεται η ..αναστολή των εργασιών μας.
Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ, του Συνδέσμου που εκπροσωπεί τις μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών Κέντρων. Σημειώνουμε πως αν η αναστολή δεν .. αναστέλλονταν με την επίκληση της ασυνεννοησίας μεταξύ των διοργανωτών, τότε θα ξεκινούσε σήμερα κινητοποίηση κλινικο-εργαστηριακών γιατρών και διαγνωστικών Κέντρων και θα διαρκούσε τρείς μέρες.

Επειδή πρόκειται για παιχνίδι λέξεων και αποσιωπάται το πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε στο παρασκήνιο, ας το κάνουμε ταληράκια.  
Χτες επρόκειτο να ξεκινήσει απεργία κλινικο-εργαστηριακών γιατρών και διαγνωστικών Κέντρων παντός μεγέθους- μικρών, μεγάλων και μεσαίων. Μάλιστα η κινητοποίηση βρίσκονταν υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, ο οποίος αποτελεί «θεσμικό θεματοφύλακα», σύμφωνα την ΠΑΣΙΔΙΚ. Ο θεματοφύλακας είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση (κλικ εδώ) συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό όπου ποζάρουν περιχαρείς Πατούλης, Εξαδάκτυλος, Πατσουράκος και Μαστοράκου.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Βουγιούκα, πρόεδρο της ΠΑΣΙΔΙΚ, υπήρξε.. ασυνεννοησία μεταξύ των συμμετεχόντων και αναστέλλεται η κινητοποίηση. Αυτό προκάλεσε την οργή μερίδας κλινικο-εργαστηριακών γιατρών, οι οποίοι κατηγορούν τους διοργανωτές (και τον «θεματοφύλακα») πως «θυσιάζουν χιλιάδες εργαστηριακούς γιατρούς στο βωμό κομματικών ή άλλων φιλοδοξιών και συμφερόντων». Τονίζουν μάλιστα (κλικ εδώ) πως «Τα 36 εκατομμύρια που υπόσχεται ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ήταν ήδη δεδομένα από την κυβέρνηση του Συριζα και τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό». Σημειώνουμε πως οι συντάκτες της ανακοίνωσης κάθε άλλο παρά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι.

Να θυμίσουμε κάτι σημαντικό: πως η κινητοποίηση που ανεστάλη στη ζούλα αποτελεί συνέχεια μιάς άλλης κινητοποίησης, με τους ίδιους διοργανωτές, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σημαδιακό χρόνο. Έγινε τον Ιούνιο 2019, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με σαφή πολιτικά κίνητρα εναντίον του τ. υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε τα μικρά εργαστήρια μπήκαν κάτω από την ομπρέλα των διαγνωστικών αλυσίδων, πιστεύοντας αφελώς πως έτσι θα επιτύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ευτυχώς οι συνάδελφοι κατάλαβαν πως δεν υπήρξε- ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει- συνασπισμός συμφερόντων ανάμεσα στις σαρδέλες και τους καρχαρίες..