Σαρκοζί- Σαμαράς

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί κρατήθηκε δύο μέρες από τις ανακριτικές αρχές κατηγορούμενος για οικονομικό σκάνδαλο και στη συνέχεια απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες, για τις οποίες πρόκειται να απολογηθεί χωρίς ποτέ να αμφισβητήσει το δικαστικό σύστημα της χώρας του.


Ο τέως Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, του οποίου το όνομα ενεπλάκη στο σκάνδαλο Novartis, αποκάλεσε συμμορία τους Εισαγγελείς Διαφθοράς από κοινού με τον Πρωθυπουργό της χώρας, καταθέτοντας μήνυση εναντίον τους. Στη συνέχεια, οχυρωμένος πίσω από τα νομικά κατασκευάσματα Βενιζέλου, αρνήθηκε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, κάνοντας λόγο για συνομωσία!


Πίστευε πως οι Εισαγγελείς θα τρόμαζαν από το ύφος και τις απειλές του. Εκείνοι όχι μόνο δεν τρόμαξαν, αλλά ανοίγουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δέκα εμπλεκομένων καθώς και των συγγενών τους.


Ταυτόχρονα ανοίγουν και τους λογαριασμούς όσων γιατρών εμφανίστηκαν μισθοδοτούμενοι από την φαρμακευτική εταιρεία.


Φαίνεται λοιπόν πως η κοινότυπη έκφραση για «το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο» άρχισε να χάνει την κοινοτυπία της και αποκτά πραγματικό νόημα, προκειμένου να μάθουμε ποιοι συμμετείχαν στο περίφημο πάρτι και κυρίως να πεισθούμε πως δεν θα επαναληφθεί ανάλογο πάρτι, το λογαριασμό του οποίου πληρώνει σύμπασα η ελληνική κοινωνία.