Σχετικά με τη μετατροπή ενεργών εφημεριών σε εφημερίες ετοιμότητας

div align=”center”>ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
IΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)
               Ελ.Βενιζέλου 42,   Σητεία 723 00             
                                                                                                 Σητεία, 9.11.2011
                                                                                                                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
O Ιατρικός Σύλλογος Σητείας εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση του Υποδιοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας που αφορά τη μετατροπή ενεργών εφημεριών ορισμένων ιατρών του Νοσοκομείου σε εφημερίες μικτές και ετοιμότητας.
 
Εκτός από το γεγονός ότι η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, είναι και παράνομη, αφού σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (άρθρο 5, Ν. 3754/2009) και με την Συλλογική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος «απαγορεύεται η μετατροπή των ενεργών εφημεριών σε εφημερίες ετοιμότητας».
 
Εκπλήσσει επίσης το γεγονός ότι η απόφαση αυτή αφορά ορισμένους μόνο ιατρούς. Στην παρούσα φάση οι συνάδελφοι που θίγονται είναι οι κ.κ.Ανυφαντάκης Εμμανουήλ, Επιμελητής Α΄ Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Μαλαθράκη Μαρία, Διευθύντρια Παιδιατρικής, Σεβαστάκη Ειρήνη, Συντ. Διευθύντρια Οφθαλμολογίας, Τσιμούλης Δημήτριος, Επιμελητής Β΄ Νευρολογίας και Φουρλάν Μαουρίτσιο, Επιμελητή Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογίας, αλλά η τακτική αυτή είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί και σε άλλους συναδέλφους στο μέλλον.
 
Προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου, στηρίζουμε την απόφαση των συναδέλφων να εκτελούν τα αρχικά διαμορφωμένα και νόμιμα προγράμματα εφημεριών που συνέταξαν οι Διευθυντές των Τμημάτων τους.
 
Για τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας,
 
 
 
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
            ΣΠΕΝΤΖΑΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ                                                                                      ΣΑΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ