Σχετικά με την απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων της Αττικής να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση σε ασφαλισμένους ταμείων.

    ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Σχετικά με την απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων της Αττικής να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση σε ασφαλισμένους ταμείων που καθυστερούν υπερβολικά την πληρωμή των φαρμακοποιών, το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ επισημαίνει:

    Είναι αλήθεια πως οι πολιτικές ενίσχυσης της ασυδοσίας και των υπερκερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις, απομυζούν μεγάλο ποσοστό των δημόσιων δαπανών για την υγεία και των προϋπολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό, συνδυαζόμενο με τις γενικότερες αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης και την καθήλωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε οικονομική ασφυξία.

    Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ανεκτό αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση να μετακυλύουν το πρόβλημα που δημιουργεί η πολιτική τους στους ασφαλισμένους και στους φαρμακοποιούς.

    Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων οφείλουν να βρουν άμεσα λύση ώστε κανείς ασφαλισμένος να μην υποχρεωθεί να πληρώσει από την τσέπη του τα φάρμακα που χρειάζεται , επιβαρύνοντας παραπέρα τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό

    Καμιά δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εξοφληθούν άμεσα οι καθυστερούμενες οφειλές και να διασφαλιστεί η κανονική πληρωμή και στο μέλλον.

   

    31/8/2008 ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝ