Σχετικά με την επιστολή της ΕΕ που αφορά στη μετατροπή του χαρακτήρα ασφάλισης

p>

    Αθήνα 29.1.2010

    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 41

   

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι δηλώσεις του κ. Σπίντλα για την υλοποίηση – μιας απαράδεκτης και πολλαπλών πολιτικών σκοπιμοτήτων – απόφασης του ΔΕΚ, (που μετατρέπει το χαρακτήρα της ασφάλισης των μισθωτών και συνταξιούχων του Δημοσίου από κοινωνικό σε επαγγελματικό), συνεχίζει απτόητα και αμετανόητα, παρά την κρίση και τα συμπεράσματα για τη χρεοκοπία τέτοιου τύπου πολιτικών, την αποδόμηση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών, κεφαλαιοποιητικών μορφών και συστημάτων.

    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει σαφέστατα τοποθετηθεί ότι το μείζον είναι η κατοχύρωση και διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και το μόνο πλαίσιο που αποδέχεται το διάλογο με την Κυβέρνηση.

    Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα (και προς τούτο επισυνάπτουμε την επιστολή του Υπουργού Εργασίας και τη σημερινή επιστολή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον ορισμό συνάντησης) να αποσαφηνίσει τη θέση της, το πλαίσιο και την κατεύθυνση των επιλογών λύσης και αντιμετώπισης της απόφασης του ΔΕΚ.

    Εάν η Κυβέρνηση κινηθεί στην πρόταση και διεκδίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., (που προβάλλει και αναδεικνύει και η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου) είναι προφανές ότι τα σενάρια περί αύξησης και δραματικής μεταβολής των ορίων ηλικίας είναι άνευ αντικειμένου, όπως και η πολιτική απόφαση της Ε.Ε. και του ΔΕΚ.

    Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, γυναίκες και άνδρες, με την καθολική, αποφασιστική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 10/2/2010 και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, μπορούν και κρίνουν καθοριστικά τις εξελίξεις.

   

   

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ