Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Λάβαμε από το Γραφείο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ το ακόλουθο κείμενο και το παραθέτουμε ως έχει.

Την απάντηση του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ στις αιτιάσεις του εν λόγω κειμένου μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.
 

 
Από: PeSYP Dyt. Elladas <westpesy@yahoo.com>
Προς: info@ygeianet.gr, neta@enet.gr, info@oenge.gr, loverdos@hol.gr, minister@yyka.gov.gr, yfyg@yyka.gov.gr, secretary.gen@yyka.gov.gr, gnomi@otenet.gr, alagi@hol.gr, gegonota@otenet.gr, kirix@otenet.gr, symboulo@otenet.gr, rizogianni@pelop.gr, simerini@otenet.gr
Απάντηση-Προς: westpesy@med.upatras.gr
Θέμα: [Δεν υπάρχει θέμα]
 
Σχετικά με ανάρτηση στις 8 Ιουλίου 2011 στην ιστοσελίδα www.ygeianet.gr, στην ένδειξη "Επικαιρότητα" και στο πρώτο θέμα με τίτλο   "ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΑΠΕ)- Καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών για παραποίηση στοιχείων, που αφορούν τη λειτουργία του ΕΣΥ (ΑΠΕ)", τα αναφερόμενα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβα, είναι παντελώς αναληθή, γιατί τα στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία των Νοσοκομείων δίδονται από τα ίδια τα Νοσοκομεία και συνεπώς η πληροφόρηση δεν είναι ακριβής.
Ενημερωτικά για όσους δεν το γνωρίζουν (ενώ θα έπρεπε), τα στοιχεία οικονομικά και λειτουργικά των Νοσοκομείων αναρτώνται στο Esynet μηνιαίως από τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων, διαδικασία στην οποία δε συμμετέχει η ΥΠΕ.
Η δεοντολογία προϋποθέτει και επιβάλει την προηγούμενη επικοινωνία με τον αναφερόμενο για διασταύρωση της πληροφορίας και για αποφυγή της συκοφάντησης
Ο κ. Βαρνάβας οφείλει να επανορθώσει στις τοποθετήσεις του, διαφορετικά τα όσα ανέφερε θα θεωρηθούν συκοφαντικά και προβοκατόρικα. 
Σας επισυνάπτουμε Δελτίο Τύπου το οποίο εστάλη μετά την 1η Ιουλίου.
 
Γραφείο Διοικητή
6ης ΥΠΕ
 
 
 
Παραθέτουμε το επισυναπτόμενο
 
 
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΥΠΕ)
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,  ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ  
 
      
 
  
 
 
 
 
ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε.
·         Πελοποννήσου
·         Ηπείρου
·         Ιονίων Νήσων
·         Δυτικής Ελλάδας
                    
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Όπως είχε εξαγγελθεί τέθηκε σε κοινή διαβούλευση, την 1η Ιουλίου, η πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του ΕΣΥ, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας κρίνουμε αναγκαίο να διευκρινίσουμε τα παρακάτω, σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν το προσωπικό, τα οικονομικά, το παραγόμενο έργο των νοσοκομείων κ.λ.π.
 
·         Η συλλογή των στοιχείων ξεκίνησε το 2009 και αυτά δόθηκαν, σε κάθε περίπτωση , από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Νοσοκομείων.
·         Η 6η Υ.Πε. βρίσκεται από τούδε και στο εξής σε στενή συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων αρμοδιότητάς της, ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση των στοιχείων, καθώς τυχόν διόρθωση παραλείψεων ή λαθών, διαδικασία η οποία συνεχίζεται.
·         Ο διάλογος για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας είναι ανοικτός και ολοκληρώνεται στις 17-7-2011.
·         Είναι πολύ σημαντική η δυνατότητα που δίνεται στους φορείς να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία με κατάθεση απόψεων στις Υ.Πε. και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
·         Η τεκμηριωμένη κριτική είναι καλοδεχούμενη και βοηθά τον δημιουργικό διάλογο, όταν συνοδεύεται από προτάσεις.