Σχετικά με τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Κλινικών

p>

Είναι γνωστό ότι η Σωτηρία είναι ένα ειδικό, λαϊκό νοσοκομείο που νοσηλεύει ασθενείς με χρόνια νοσήματα και χαμηλό οικονομικό επίπεδο. Είναι νοσοκομείο με ιστορικό χαρακτήρα , που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας κατά το παρελθόν

Είναι επίσης γνωστό ότι το γνωστικό αντικείμενο της πνευμονολογίας περιλαμβάνει νοσήματα της σύγχρονης εποχής που απαιτούν πνευμονολογική εξειδίκευση , καθώς το 30%-40% των παθολογικών περιστατικών είναι πνευμονολογικά.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ όπως προγραμματίζεται.

Η Σωτηρία εφημερεύει καθημερινά επί 24ωρου βάσης για τα αναπνευστικά περιστατικά και δέχεται μεγάλο όγκο περιστατικών από το Πανελλήνιο, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό , παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ,καθώς και τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή , που κάθε μέρα γιγαντώνονται.

Η Σωτηρία είναι κέντρο αναφοράς για την συνολική αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα και το μοναδικό κέντρο αναφοράς για τη φυματίωση στην Ελλάδα.

Διαθέτει δυο Μ.Ε.Θ. που υπολειτουργούν λογω υποστελεχωσης , καθώς και Μ.Α.Φ. της οποίας τα μισά κρεβάτια παραμένουν κλειστά (4 από 9 ) για τους ίδιους λόγους

Διαθέτει πληθώρα εξειδικευμένων ιατρείων , εργαστηρίων και μονάδων (διακοπής καπνίσματος , τηλεϊατρικής, βρογχολογικα , μελέτης ύπνου κλπ ) που εργάζονται παρά τις υλικοτεχνικές αντιξοότητες.

Είναι το δεύτερο σε αριθμό κλινών νοσοκομείο στην Ελλάδα και λειτουργεί πάντα με υψηλή πληρότητα. (πάνω από 90%)

Οι 2 θωρακοχειρουργικες κλινικές λειτουργούν με πληρότητα πάνω από 100% (περιστατικά τους φιλοξενούνται σε άλλες κλινικές) με σοβαρές ελλείψεις υλικών (πχ BILLOW, συρραπτικά μηχανήματα) και παρολαυτα με ποσοστά θανάτων και επιπλοκών μικρότερα από τα διεθνή στάνταρντ. Ας σημειωθεί ότι στη Σωτηρία χειρουργείται το 65-70% του συνόλου του καρκίνου πνεύμονα στη χώρα μας.

Σε όλα αυτά πρέπει να τονιστεί ότι τα τελευταία χρόνια και λογω οικονομικής ανέχειας έχει αυξηθεί η ζήτηση για δημόσια περίθαλψη κατά 30% περίπου.

Επίσης είναι γνωστό (τουλάχιστον σε μας τους απλούς γιατρούς που δεν συμμετέχουμε στην επιτροπή σοφών ) ότι στις χώρες που επελαυνει το ΔΝΤ οι δείκτες νοσηρότητας και θνητότητας από νοσήματα όπως πχ η φυματίωση αυξάνουν δραματικά και ο ΜΟ ζωής μειώνεται κατά 10 έτη .

Η διοίκηση του νοσοκομείου μας , εντολοδόχος του «λογιστή» κου Λοβέρδου ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανακοίνωσε , γραπτά η προφορικά επεξεργασμένες προτάσεις που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον στο σύνολο των γιατρών με σκοπό τον εποικοδομητικό διάλογο .Αγνόησε προκλητικά τα αιρετά όργανα και προτίμησε «κουβεντούλες» με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και τον πρόεδρο του επιστ. Συμβούλιου , καθώς και μερικούς «δικούς» της διευθυντές , χωρίς την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των γιατρών του νοσοκομείου.

Αρνήθηκε ν’ ανακοινώσει τις υπό κατάθεση προτάσεις της ακόμη και στον εκπρόσωπο της 5μελους του νοσοκομείου, αποκλείοντας έτσι οποιοδήποτε διάλογο.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα δηλώνουμε

  1. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ.

  2. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ.

  3. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΑΜEΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ , ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

  4. ΖΗΤΑΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ.

  5. ΖΗΤΑΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΕΘ ΜΑΦ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ.

  6. ΖΗΤΑΜΕ ΣΩΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ, ΜΕΘ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ)

  7. ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

  8. ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Είμαστε πρόθυμοι και ανοικτοί σε διάλογο με ολοκληρωμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για όλους τους πολίτες

Δεν είμαστε όμως πρόθυμοι να συναινέσουμε στο γκρέμισμα των νοσοκομείων και της δημόσιας περίθαλψης όπως χοντροκομμένα και χυδαία επιδιώκεται από τους εντολοδόχους της τρόικας

12/5/2011

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΣΩΤΗΡΙΑ»