Σχετικά το θέμα της πιλοτικής παράλληλης Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

p style=”text-align: right; margin: 0cm 0cm 0pt”>Πειραιάς, 24-8-2012

                                                                                              Α.Π. 2518

 

 

Προς

τον Πρόεδρο και το Δ.Σ

του ΕΟΠΥΥ & Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 

  

   Σας επανακοινοποιούμε  το υπ΄αρ 2211/5-7-2012   έγγραφό μας (κλικ εδώ), για το οποίο αναμένουμε ακόμα απάντηση σχετικά με το θέμα  (της πιλοτικής  παράλληλης Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης) μετά  από πληροφορίες που είχαμε μέσω δημοσιευμάτων και αφορά  την ασφάλεια διαχείρισης  ευαίσθητων θεμάτων Υγείας των Πολιτών αφενός και αφετέρου  την προστασία του έργου  και του  κύρους της αξιοπρέπειας των ιατρών.

       Παρά την αποστολή του εγγράφου μας και επανειλημμένων τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις έγγραφες διευκρινήσεις επί των ερωτημάτων μας, ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση.

        Εάν άμεσα  δεν μας απαντήσετε, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά  θα ακολουθήσει οποιοδήποτε έννομο μέσο, προκειμένου να προστατεύσει τις ανωτέρω θέσεις μας.

        Κατά την συνάντηση της 9ης-8-2012 που είχε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά  με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας  κ. Σαλμά, συζητήθηκε  το ανωτέρω θέμα  και  μας διαβεβαίωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ότι έδωσε εντολή να σταματήσει (το πιλοτικό πρόγραμμα  της παράλληλης Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης) όταν το έμαθε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς δεν οφείλετε να μας  δώσετε άμεσα διευκρινήσεις στο  ανωτέρω  έγγραφό μας και εμείς να προβούμε στις θεσμικές ενέργειες μας.      

        Σας ενημερώνουμε δε ότι  αποστέλλουμε το θέμα  προς την Αρχή Προστασίας προσωπικών δεδομένων αλλά και στο Διοικητή Δημόσιας Διοίκησης για  περαιτέρω έλεγχο.

 

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

      ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                               ΣΑΡΩΦ ΠΑΥΛΟΣ

 

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας &Κ.Α

                        Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας & Κ.Α