Σχόλιο για την αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων στα Φάρμακα

Σχόλιο Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

<για την αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων στα Φάρμακα

< 

 

Το νέο χαράτσι που καλούνται να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι με την μεγάλη αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα, επιβεβαιώνει τα όσα εδώ και καιρό καταγγέλλουμε για την αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας.

 

Είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής δέσμευσης για δραματικό περιορισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και της συστηματικής μετακύλισης του κόστους στους πολίτες, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγειονομική τους περίθαλψη και συνέπειες στην δημόσια υγεία.

 

Οι προ μηνών εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη για μείωση των τιμών στα φάρμακα, η οποία θα ευνοούσε τους ασθενείς, αποδείχθηκαν περίτρανα ψευδείς και παραπλανητικές αφού αλλάζει παράλληλα προς τα κάτω το ποσόν που αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας τους ασθενείς. Δηλαδή για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη!

 

Αν συνυπολογίσουμε επιπλέον ότι, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν το 100% της διαφοράς μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής από 50% που ήταν πριν λίγους μήνες, την επιβολή του ένα ευρώ ανά συνταγή, καθώς και την αφαίρεση πολλών σκευασμάτων από τη λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων, γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος της υγειονομικής φτώχειας που βιώνουν οι συμπολίτες μας και της ανθρωπιστικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα.

 

Για μια ακόμη φορά η αξιοπιστία των δεσμεύσεων του κ. Γεωργιάδη βρίσκεται στο ναδίρ!

 

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι αδίστακτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Τη λύση θα τη δώσει ο λαός πολύ σύντομα με τη ψήφο του.

 

               10/4/2014          Το Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ