Σχόλιο για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας

p>

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας στις 17 Οκτωβρίου (κλικ εδώ) έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 

Το Υπουργείο Υγείας έχει περιέλθει σε δεινή θέση εν όψει των κινητοποιήσεων των γιατρών που έχουν κάνει ήδη μαζικές συνελεύσεις σε περισσότερα από 40 νοσοκομεία και Ενώσεις διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, εν όψει της απειλής για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρ. Διακαστήριο και της μήνυσης που κατατίθεται εντός των ημερών από την ΕΙΝΑΠ εναντίον του κ. Αβραμόπουλου.  Δυστυχώς ακόμη και τώρα ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει την προσφιλή του τακτική, επιλέγοντας τα πυροτεχνήματα αντί της σοβαρότητας. Τονίζουμε ότι ο ίδιος εξαρχής υπονόμευσε τον οποιοδήποτε διάλογο, αρνούμενος συστηματικά να κατανοήσει τις θέσεις της μεγάλης μερίδας των νοσοκομειακών γιατρών και αποτυγχάνοντας να καταθέσει αξιόπιστη οικονομική πρόταση.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει λάβει από τις 10 Ιουνίου τις αποφάσεις του εκτάκτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, το οποίο είχε ως μόνο θέμα τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι αποφάσεις αυτές ψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών και παρότι παρήλθαν έκτοτε 4 μήνες μένουν πεισματικά αναπάντητες από πλευράς Υπουργείου. Να εκλάβουμε άραγε ως απάντηση αυτό το θλιβερό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, το οποίο αναμασά όσα έχουν απορριφθεί από πλευράς μας με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο;

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά : εαν ο κ. Αβραμόπουλος επιθυμεί ειλικρινή διάλογο ας φροντίσει για την εγγραφή κονδυλίων στον προϋπολογισμό και ας καλέσει τη Διαπραγματευτική Ομάδα για συζήτηση στη βάση των αποφάσεων του συνεδρίου. Πρόσκληση για συνάντηση μέσω Δελτίων Τύπου και μάλιστα σε μέρα γενικής απεργίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ

Κοσμοπούλου Όλγα

Βαρνάβας Δημήτρης