Σχόλιο στην εγκύκλιο του ΓΓ κ. Πολύζου

p>Στο υπόμνημα που έστειλε η ΟΕΝΓΕ στον Γενικό Γραμματέα  (κλικ εδώ) υπήρξε εκ μέρους του απάντηση στην οποία αναφέρεται: «για τα 2, 4, 7 και 10 σημεία του υπομνήματος εστάλη χθες εγκύκλιος στα νοσοκομεία από μένα»

Προσπαθήσαμε επικοινωνώντας με το Γραφείο  του κ. Πολύζου να έχουμε αντίγραφο αυτής της εγκυκλίου η οποία αναμέναμε να αναφέρεται στα ζητήματα των κρίσεων, του πλαφόν, της εξέλιξης και των λογαριασμών μισθοδοσίας. Μας παρέπεμψαν στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας, από το οποίο δήλωσαν άγνοια και επανήλθαμε στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα χωρίς αποτέλεσμα. Υποθέσαμε πως επρόκειτο για εγκύκλιο φάντασμα.

Χτες ανακαλύψαμε την περίφημη εγκύκλιο στις ΔΥΠΕ και την αναρτήσαμε (κλικ εδώ). Δυστυχώς αναφέρεται μόνον στο ζήτημα του πλαφόν και μάλιστα με τρόπο ανεπαρκή. Το ζητούμενο, για το οποίο ως ΟΕΝΓΕ είχαμε στείλει μάλιστα αναλυτικό έγγραφο στην Υπουργό και τον ΓΓ, δεν περιλαμβάνεται στην εν λόγω εγκύκλιο. Δεν περιλαμβάνεται δηλαδή ο αριθμητικός προσδιορισμός του ύψους του πλαφόν, ώστε να μπορούν τα λογιστήρια των Νοσοκομείων να προχωρήσουν σε εκκαθάριση.

Καλόπιστα αποδίδουμε το λάθος στον υπερβολικό φόρτο εργασίας του ΓΓ. Δεν κατανοούμε όμως την παράλειψη να απαντηθούν σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της ρύθμισης των λογαριασμών μισθοδοσίας, το οποίο πρέπει να διευθετηθεί άμεσα άλλως, με την πατέντα που βρέθηκε από τους προμηθευτές, κινδυνεύουμε να βρίσκουμε συχνά πυκνά άδειους τους λογαριασμούς μας.

Ελλείψει ενημέρωσης από τον ΓΓ στο θέμα των αναβαθμίσεων να επαναλάβουμε την ενημέρωση που είχαμε από την κ. Κοκλώνη σε επίσκεψή μας στο αντίστοιχο Γραφείο του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου. Μας ειπώθηκε λοιπόν ότι η Υπουργός δεν έχει ακόμη εκχωρήσει δικαίωμα υπογραφής στο ΓΓ, υπέγραψε  όμως η ίδια όσες αναβαθμίσεις λίμναζαν στο Τμήμα ΝΠΔΔ και βρίσκονται πλέον στην ΥΔΕ του Υπουργείου για υπογραφή πίστωσης και στη συνέχεια θα σταλούν στα Νοσοκομεία.

Τέλος, στο θέμα των κρίσεων σε θέσεις που εκκρεμούσαν υπάρχει η εγκύκλιος 159880 (κλικ εδώ) η οποία τις αναστέλλει μέχρι τέλους του έτους, ενώ ρητά εξαιρεί από την αναστολή τις συνελεύσεις αναβαθμίσεων.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας