Σχόλιο στις θέσεις για την υγεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Β. Αργύρη

p>                  ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ  Ο κ. Β. ΑΡΓΥΡΗΣ

 

Από θέσεις για την υγεία που παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Β. Αργύρης λείπει η οποιαδήποτε αναφορά στο δημόσιο σύστημα υγείας, λείπει η οποιαδήποτε νύξη πως θα χρηματοδοτούνται τα νοσοκομεία και οι άλλες δομές υγείας που θα περάσουν στην Περιφέρεια και την Αυτοδιοίκηση.

Καθόλου τυχαία δεν υπάρχει καμία δέσμευση – έστω στα λόγια- ότι όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας, αυτές που τις έχουν χρυσοπληρώσει ήδη μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, δεν θα τις ξαναπληρώσουν.

Ο κ. Αργύρης, όταν κάνει αναφορά στην ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, δεν διευκρινίζει εάν εννοεί τις ράμπες πρόσβασης ή τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ΑΝΘΡΩΠΟ, ασφαλισμένο, ανασφάλιστο, μετανάστη ή «λαθρομετανάστη», όταν αρρωσταίνει να έχει δικαίωμα άμεσης και δωρεάν επίσκεψης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Ως λαγός της Κυβέρνησης ο κ. Αργύρης ανέλαβε να προϊδεάσει τους κατοίκους της Ηπείρου για το ζοφερό μέλλον του συστήματος υγείας που σχεδιάζεται με συγχωνεύσεις και κατάργηση δομών, με πρόσβαση μόνον αν βάλεις το χέρι στη τσέπη, με δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας. Όλα αυτά ο κ. Αργύρης τα έκρυψε επιμελώς στο περίφημο «Ηπειρωτικό καλάθι» που εφηύρε.

Και στο τέλος έχασε τ΄ αυγά και τα καλάθια!

                                                  Τάκης Νικολόπουλος