Σχόλιο Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία που αποτυπώνουν την ελλιπή υγειονομική περίθαλψη των πολιτών.

p align=”center”>Σχόλιο Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

για τα στοιχεία που αποτυπώνουν την ελλιπή υγειονομική περίθαλψη των πολιτών.

 

Όσους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς και να χρησιμοποιήσει ο Υπουργός Υγείας στις καθημερινές τηλεοπτικές του παραστάσεις, δεν αρκούν για να συσκοτίσουν τις συνθήκες  υγειονομικής ένδειας που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

 

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους Γιατρούς του Κόσμου για τα χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά, την ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη εγκύων και τον αυξανόμενο αριθμό ανασφάλιστων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου των τραγικών συνεπειών από την εφαρμογή των αντικοινωνικών μνημονιακών πολιτικών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Την ώρα που ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης επικαλείται την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, την ίδια στιγμή μειώνει κατά 864 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση από τον φετινό κρατικό προϋπολογισμό του 2014 για τα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Την ώρα που ανακοινώνει ότι θα δημιουργήσει ένα «ελευθέρας, καθολικής και δωρεάν προσβάσεως» σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την ίδια στιγμή συρρικνώνει κατά 539 εκατ. ευρώ το κονδύλι του ΕΟΠΥΥ για τις παροχές ασθένειας προς τους ασφαλισμένους.

 

Η αναξιοπιστία των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη δεν αποτελεί πλέον είδηση!

 

Αντίθετα αποτελεί ελπιδοφόρα προοπτική η σύσσωμη αντίδραση των εργαζόμενων στην υγεία με την απεργία διαρκείας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και την αυριανή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΣΥ με συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης.

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύνολο των δημόσιων δομών υγείας, χωρίς αποκλεισμούς με «εισιτήρια της ντροπής» και «βασικά ή στοιχειώδη πακέτα», είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

 

10/12/2013

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ