Σε αναβολή της συγκρότησης του Δ.Σ. του ΠΙΣ σε σώμα οδηγούν τα “μαχαίρια” στην παράταξη Εξαδάκτυλου!

 Του Βασίλη Βενιζέλου
 
Στον “αέρα” βρίσκεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατά τη διάρκεια της οποίας είχε προγραμματισθεί το νέο Δ.Σ. να συγκροτηθεί σε σώμα, καθώς στην πλειοψηφούσα παράταξη των γιατρών της Ν.Δ., τη ΔΗΚΙ, έχουν βγει ήδη τα “μαχαίρια”! Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΠΙΣ είχε ορισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, συνδικαλιστές γιατροί – στελέχη της ΔΗΚΙ ζητούν ήδη την επανακαταμέτρηση των σταυρών και αμφισβητούν σφόδρα την εκλογή ενίων της ΔΗΚΙ στο νέο Δ.Σ. του ΠΙΣ!
Είναι προφανές ότι η πρόσφατη, άκομψη παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία έχριζε τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο… νέο πρόεδρο του ΠΙΣ, δεν είχε άλλο στόχο παρά να περιορίσει ή μη να τερματίσει την ανταρσία και την αμφισβήτηση στο εσωτερικό της ΔΗΚΙ, κάτι το οποίο, ως φαίνεται, δεν κατάφερε ούτε ο Κυριάκος Μητσοατάκης.
Πράγματι, όταν ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος λαμβάνει μόλις το 62% των ψήφων των εκλεκτόρων του ΠΙΣ για την είσοδό του στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου και πανηγυρίζει τρελά, διαβεβαιώνοντας, μάλιστα, ότι εκείνος είναι ήδη ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ, πρόκειται για μία κατάσταση η οποία πυροδοτεί από μόνη της την εσωτερική αμφισβήτηση, παράλληλα με τον προβήματισμό, ο οποίος επικρατεί στα υψηλά κομματικά κλιμάκια της Ν.Δ., τα οποία αναγνωρίζουν πλέον ανοιχτά ότι “κάποιο λάθος έχει γίνει” στη συγκεκριμένη επιλογή των προσώπων, τα οποία ηγούνται της ΔΗΚΙ στον ΠΙΣ…