Σε απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ

Σαρανταοχτάωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη οι γιατροί του ΙΚΑ, με απόφαση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους, οι γιατροί του Ιδρύματος απεργούν διαμαρτυρόμενοι γιατί “η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και τα υπουργεία Απασχόλησης και Εθνικής Οικονομίας με αιφνιδιαστική τροπολογία, που κατέθεσαν στη Βουλή, επεκτείνουν τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος – κινήτρου (150 ευρώ περίπου), του νόμου 3518 του 2006, μόνο στους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος, παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις για χορήγησή του σε ολόκληρο το προσωπικό του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

 Η σχετική τροπολογία κατετέθη και θα συζητηθεί Τετάρτη – Πέμπτη στη Βουλή”.

* Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. και συγκέντρωση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών έχει κηρύξει για σήμερα το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αθήνας “Ευαγγελισμός”, διαμαρτυρόμενο για τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την καθήλωση των μισθών, τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και τις ιδιωτικοποιήσεις υποστηρικτικών υπηρεσιών του δημοσίου συστήματος Υγείας.