Σε απολογία εκλήθη ο διοικητής του “Τζανείου”

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σε απολογία κάλεσε χθες το πρωί ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος τον διοικητή του νοσοκομείου του Πειραιά “Τζάνειο” επειδή τόσο ο Γ. Μισαηλίδης όσο και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου “συνελήφθησαν” το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων απόντες από τη γενική εφημερία του “Τζανείου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσωρινά απόντες από τη θέση τους “συνελήφθησαν” από τον Δημ. Αβραμόπουλο και γιατροί του “Τζανείου”…

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε επίσης εξηγήσεις από τον διοικητή του “Τζανείου” για την ανυπαρξία υπαλλήλων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου αρμοδίων να φροντίζουν για την υποδοχή, την πληροφόρηση και την εξυπηρέτηση των ασθενών και των συνοδών τους.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της “Α”, πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μελετά το ενδεχόμενο λήψης άλλων πειθαρχικών μέτρων κατά της διοίκησης του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας έχει δώσει πολύ πρόσφατα ρητή εντολή για υποχρεωτική παρουσία των διοικητών και των υποδιοικητών καθόλη τη διάρκεια της γενικής εφημερίας των νοσοκομείων, καθώς και για τη συγκρότηση “ομάδων υποδοχής” στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, ενώ ο γενικός γραμματέας Υγείας Αριστ. Καλογερόπουλος –  Στράτης απέστειλε χθες εγγράφως τις οδηγίες Αβραμόπουλου στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των νοσοκομείων της χώρας, υπό τη μορφή εγκυκλίου με τίτλο “Οδηγίες για εφημερίες και διαχείριση έκτακτων περιστατικών στα νοσοκομεία”.

Το ερώτημα είναι εάν ο υπουργός Υγείας έχει ιδίαν αντίληψη για την ποιότητα της υποδοχής ασθενών και συνοδών στα ΤΕΠ όλων των μεγάλων κεντρικών νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης… Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, χρέη υποδοχής, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των ασθενών και των συνοδών τους στα ΤΕΠ αναλαμβάνουν οι άνδρες των ιδιωτικών εταιρειών… φύλαξης και ασφάλειας των νοσοκομείων!

Είναι εύλογο και πασιφανές πια ότι η δραματική υποστελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ δεν μπορεί παρά να είναι αντιστρόφως ανάλογη με το επίπεδο και την ποιότητα της υποδοχής, της εξυπηρέτησης, αλλά και της νοσηλείας στο δημόσιο σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τη συνεπή και επαρκή εκτέλεση των καθηκόντων ενίων των διοικούντων των νοσηλευτικών μονάδων.

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.