Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που στοχοποιεί γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες/ κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου

Επί ποδός πολέμου μπαίνουν κόμματα, οργανώσεις και επαγγελματικοί φορείς κατά του φορολογικού νομοσχεδίου που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση.

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, ενώ με περίσσευμα αλαζονείας απορρίπτει την κριτική, την ώρα που οι διατάξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες προκαλούν σοβαρές αντιδράσεις.

Το νέο σύστημα και τα κριτήρια που ορίζει η κυβέρνηση θέτουν τα 10.920 ευρώ ως τεκμαρτό εισόδημα, στοχοποιώντας, ουσιαστικά τις μικρότερες κατηγορίες των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και κλείνοντας το μάτι σε όσους φοροδιαφεύγουν, καθώς θα μπορούν να «ξεμπερδέψουν» δηλώνοντας ως εισόδημα το συγκεκριμένο ποσό.

Μάλιστα, παρά τις υποσχέσεις ότι θα χρήματα που θα εισπραχθούν θα κατευθυνθούν στην Παιδεία και την Υγεία, το όφελος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Ήδη στις τάξεις των επαγγελματικών φορέων επικρατεί αναβρασμός, έχουν εξαγγελθεί δράσεις, ενώ δέκα φορείς εξαγγέλλουν μεγάλη κινητοποίηση για τις 22 Νοεμβρίου.