Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί της Αμαλιάδας

Επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και για την διεκδίκηση του πλαισίου των νοσοκομειακών γιατρών, ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας και Κέντρων Υγείας Σιμόπουλου και Βάρδας, όπως αποφασίστηκε κατά την χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο. 


Η απόφαση που λήφθηκε κοινοποιείται  στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, στους  διευθυντές των κλινικών και των Κέντρων Υγείας, στον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, στον πρόεδρο του  Επιστημονικού Συμβουλίου και στην 6

η

ΔΥΠΕ. 


Σύμφωνα με την απόφαση, δεν θα υπάρξει καμιά υπογραφή σύμβασης με το υπουργείο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και των Ενώσεων, ενώ το  έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει για τα εργασιακά ζητήματα. Παράλληλα, καταγγέλλεται η  πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ στους γιατρούς όλης  της χώρας.


Κατά την γενική συνέλευση τονίστηκε ότι η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ), παραβλέπει συστηματικά αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της Ομοσπονδίας (Ιουνίου 2006), ακόμα και των πρόσφατων συνεδριάσεων του Γ.Σ., που δεν αποδέχεται τις προτάσεις του υπουργού και επιμένει στην αποδοχή τους, σύροντας  τους γιατρούς σε μια άνευ ορίου παράταση του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν.


 Οι γιατροί της Ένωσης λένε  «όχι» στο εφημεριακό επίδομα και ζητούν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, γενναίες αυξήσεις μισθών, μείωση του  μεγάλου χρόνου εργασίας, πραγματική εξέλιξη στο σύστημα και πολυδιευθυντικό, μόνιμες θέσεις δουλειάς και αντιτίθενται  στο θεσμό των επικουρικών ή άλλων συμβάσεων.