Σε επίσχεση οι γιατροί Χαλκιδικής

p>

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                            
Α.Π.  8                                              Πολύγυρος 28 Φεβρουαρίου 2008

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Η Γενική Συνέλευση που συνήλθε σήμερα συζήτησε τις εξελίξεις στο εφημεριακό και κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις:

1.- Η διαπραγμάτευση που διεξάγεται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δεν προοιωνίζεται θετική έκβαση. Καμία λύση δε δείχνει διατεθειμένος να δώσει ο Υπουργός Υγείας στο εφημεριακό, το μισθολογικό, αλλά και δεκάδες χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας.

2.- Οι προτεινόμενοι από το Υπουργείο Υγείας όροι κλαδικής σύμβασης, εάν εφαρμοσθούν, το μόνο που θα επιτύχουν είναι να εξαθλιώσουν εργασιακά και οικονομικά τους γιατρούς.

3.- Οι δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου 2007 καθώς και των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2008 μένουν απλήρωτες. Τούτο αποτελεί μέρος από τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου οι νοσοκομειακοί γιατροί να συρθούν εκβιαστικά σε υπογραφή κλαδικής σύμβασης και να πάψει η κυβέρνηση να δέχεται πιέσεις να εφαρμόσει τη νομιμότητα.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι:

1.- Θεωρεί ως απαράδεκτη και απορρίπτει την τελευταία επιστολή του Υπουργείου Υγείας προς την ΟΕΝΓΕ.  Η διαπραγμάτευση πρέπει να διεξαχθεί με αποκλειστική βάση τις προτάσεις που η ΟΕΝΓΕ διαμόρφωσε στις 21/11/2007.

2.- Από την Τρίτη 11 Μαρτίου 2008 θα ξεκινήσει επίσχεση εργασίας των γιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Χαλκιδικής διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών καθώς και την εφαρμογή των όρων ασφαλούς εφημέρευσης που προβλέπει η νομοθεσία. Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση.

Ευελπιστώντας ότι το Υπουργείο Υγείας θα αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων μέσα από ειλικρινή διάλογο