ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΠΑΤΡΑ

Η ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού η εκκένωση του νοσοκομείου «¶γιος Ανδρέας» λόγω του πρόσφατου σεισμού έχει προκαλέσει συνωστισμό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Οι μαύρες σημαίες και τα πανό με τα αιτήματα των εργαζομένων στην είσοδο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο είναι η πρώτη εικόνα που αντικρύζει ο επισκέπτης. Το νοσοκομείο εφημερεύει πλέον καθημερινά, ενώ τα κρεβάτια έχουν διπλασιαστεί στους διαδρόμους του πέμπτου ορόφου στις παθολογικές κλινικές.
«Η κατάσταση είναι πια πέρα από κάθε όριο», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας κ. Στάθης Τερζής. ¶λλωστε, και πριν από τον σεισμό, η λίστα αναμονής σε ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημιακού ξεπερνούσε ακόμα και τους τέσσερις μήνες!
«Περίμενα πέντε μήνες για να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση ρουτίνας», αναφέρει ο 72χρονος Παναγιώτης Ροδόπουλος. «Τελικά έκανα την εγχείρηση σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα». Παρ΄ ολίγον μάλιστα να ανασταλεί προσφάτως και η λειτουργία του Παιδοογκολογικού Τμήματος, αναγκάζοντας τις οικογένειες 36 παιδιών να αναζητήσουν περίθαλψη στην Αθήνα. Τελικά, βρέθηκε λύση, έστω και προσωρινή.