Σε κίνδυνο έθεσε τη ζωή ασθενούς ο διοικητής του “Ιπποκρατείου” της Αθήνας!

p>Από Βασίλη Βενιζέλο

Χωρίς μονάδες πηκτικότητας του αίματος άφησαν για 3 ημέρες, με άμεσο κίνδυνο της ζωής του, τον αιμορροφιλικό και καρκινοπαθή ασθενή Δημήτρη Παπαγιαννάκη ο διοικητής του νοσοκομείου της Αθήνας "Ιπποκράτειο" Κώστας Μπάνης και ο υποδιοικητής του ιδρύματος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, εναντίον των οποίων ο ασθενής έχει ήδη αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία!

Η καθυστέρηση του νοσοκομείου, με ευθύνη των δύο διοικούντων του ιδρύματος, να αποστείλουν τις μονάδες πηκτικότητας στον Δημήτρη Παπαγιαννάκη, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Χίο και παρακολουθείται εδώ και 40 χρόνια από το "Ιπποκράτειο" της Αθήνας, δεν έθεσε μόνον σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη ζωή του ασθενούς, αλλά προκάλεσε επίσης μεγάλο αιμάτωμα στο πόδι του, το οποίο εντοπίσθηκε με μαγνητική τομογραφία!

Σημειώνεται ότι ο ασθενής πρέπει να διαθέτει ανά πάσα στιγμή στο ψυγείο του 15.000 – 25.000 μονάδες του "παράγοντα πήξεως 6", ο οποίος λείπει από τον οργανισμό του και ο ασθενής κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πεθάνει από τυχόν αιμορραγία.

Σύμφωνα, όμως, με όσα αναφέρει στο εξώδικό του ο Δημήτρης Παπαγιαννάκης, στο ψυγείο του υπήρχαν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα μόνον… 5.000 μονάδες του "παράγοντα πήξεως 6"…