Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, αν δεν ανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Μποδοσάκειου” νοσοκομείου της πόλης.

    Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής, με αίτημα την «άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου της πόλης.

    Το «πράσινο φως» των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τις 17 Δεκεμβρίου, αν μέχρι τότε το υπουργείο Υγείας δεν κάνει δεκτό το αίτημά τους, έδωσε το διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως.

    Στη συνεδρίαση, που συμμετείχαν φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα συντάξει το διεκδικητικό υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας, η πραγματοποίηση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, συνάντηση της επιτροπής με τους βουλευτές του νομού Κοζάνης από τους οποίους και θα ζητηθεί να συνυπογράψουν το υπόμνημα και ο προγραμματισμός άμεσης συνάντησης της επιτροπής με τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο.

    Αν μέσα σε μια εβδομάδα από την επαφή με τον υπουργό δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε στις 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις του δήμου Πτολεμαΐδας και των τοπικών φορέων.

    Μέχρι σήμερα οι υπογραφές των πολιτών για την επαναλειτουργία της ΜΕΘ του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου, έχουν ξεπεράσει τις είκοσι χιλιάδες.