Σε μαζική απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, 7 Οκτωβρίου, καλεί η ΑΔΕΔΥ τους δημοσίους υπαλλήλους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ένα νέο γύρο κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης τους.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σε συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στο δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτικό κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.


Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς κατ΄αρχήν των δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο, αναφέροντας τις συνέπειες που θα έχει για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα η υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων και η θεσμοθέτηση της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις σχετικά με την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, που ζητούσαν να κριθεί η συνταγματικότητα κυβερνητικών μέτρων όπως προέκυψαν από το μνημόνιο.