Σε νέα αργία ο μαιευτήρας που εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου της μητέρας και του αγέννητου μωρού της

Σε αργία έχει τεθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ο γιατρός που εκτελούσε χρέη διευθυντή στην Μαιευτική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Θεοδωσάκη και του αγέννητου μωρού της, τον περασμένο Απρίλιο. Η απόφαση του γ.γ. του Υπουργείου Υγείας ελήφθη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο η υπόθεση του συγκεκριμένου γιατρού.

Το συμβούλιο, άλλωστε, είναι εκείνο το οποίο θα αποφασίσει τη διάρκεια της αργίας που θα ισχύσει για τον μαιευτήρα. Αναφορικά με την στελέχωση της Μαιευτικής Κλινικής, η οποία παραμένει ακέφαλη μετά την απομάκρυνση του γιατρού, βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη θέσης για τη θέση του διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής και του επιμελητή Α’. Υπενθυμίζεται ότι χρέη διευθυντή στην Μαιευτική του Βενιζέλειου ασκούσε ο γιατρός, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο για την υπόθεση του θανάτου της 33χρονης Ηρακλειώτισσας και του μωρού της. Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε στείλει εξώδικο κατά του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ν. Χαριτάκη, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου προς στα Μέσα Ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες έχει δώσει εντολή στην διοίκηση του Βενιζέλειου προκειμένου να μην εφημερεύει και να μην συμμετέχει σε ιατρικές πράξεις ο μαιευτήρας.

Το γεγονός της επιστροφής του στις εφημερίες του νοσοκομείου είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Χαριτάκη όσο και του διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κ. Μανώλη Ντουρουντάκη, ο οποίος αρχικά παραιτήθηκε, αλλά τελικά επέστρεψε στη θέση του, αφού η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή.