σε νέα επίσχεση οι γιατροί

p>ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»    11-6-2008

Στην Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα 11-6-2008, δεδομένου ότι

·         το κονδύλιο που εγκρίθηκε φέτος για το Νοσοκομείο μας δεν επαρκεί για να καλύψει την συνεχή ανάπτυξη του Νοσοκομείου, είναι μάλιστα μειωμένο σε σχέση με πέρυσι,

·         το Υπ.Υγείας δεν έχει εγκρίνει επιπρόσθετο κονδύλιο για τις εφημερίες των γιατρών

·         η Διοίκηση μεθοδεύει με πιέσεις προς τους Διευθυντές των κλινικών «αναπροσαρμογή» των πραγματοποιηθέντων προγραμμάτων εφημεριών με λιγότερους εφημερεύοντες, που σημαίνει στην πράξη περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών και επικίνδυνα προγράμματα εφημεριών,

·         η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπ. Υγείας επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες μας τους τελευταίους 4 μήνες,

ψηφίσαμε και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

 

► Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μας

Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου 2008. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών σε κανέναν γιατρό, ειδικευόμενο ή ειδικευμένο. Απαιτούμε την τήρηση ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών για τους ασθενείς και τους γιατρούς. Κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να λύσει άμεσα το πρόβλημα με εντολή προς την Διοίκηση για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση αναπροσαρμογή του κονδυλίου των εφημεριών.

 Για  τα παραπάνω αιτήματα προχωρούμε σε:

 

·         Συμμετοχή στην Απεργία Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13 Ιουνίου που αποφάσισε το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ.

·         Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου την Πέμπτη 12 Ιουνίου ώρα 10:00.

·         Στάση εργασίας όλων των γιατρών(γιατροί του ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ και ειδικευόμενοι χωρίς δικαίωμα επίσχεσης) 9πμ έως 1μμκαι επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων από το πρωινό ωράριο από την Τρίτη 17-6-2008 μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

·         Αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και κλείσιμο του ταμείου από Πέμπτη 12-6-2008 μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

·         Αναστολή της λειτουργίας των χειρουργείων από Πέμπτη 12-6-2008 μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

·         Προειδοποιούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι θα προβούμε άμεσα και σε δικαστικά μέτρα για τις απλήρωτες εφημερίες μας.

·         Γνωστοποίηση των θέσεων της Γενικής Συνέλευσης των Ιατρών προς το Επιστημονικό Συμβούλιο, την Διοίκηση του Νοσοκομείου και προς την κοινή γνώμη, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, και τις τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

·         Νέα Γενική συνέλευση την Τετάρτη 18-6-2008 ώρα 12:00.

 

► Σχετικά με τα ευρύτερα αιτήματα του κλάδους μας,  συμφωνούμε με τις τελευταίες αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, από το οποίο δύο ειδικευόμενοι θα αποτελέσουν μέρος της νέας διαπραγματευτικής ομάδας σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ.

 

                                                Η Γενική Συνέλευση Γιατρών  του ΠΓΝ «Αττικόν»