Σε ρόλο καρπαζοεισπράχτορα ο Πατούλης

Επειτα από παρέμβαση του Μαξίμου, ο… αποπεμφθείς περιφερειάρχης αναγκάστηκε να ανακαλέσει αμέσως επίσημο έγγραφο για προσλήψεις έξι δικηγόρων που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Μετά το ζεϊμπέκικο που τον μετέτρεψε από περιφερειάρχη Αττικής σε «στρατιώτη του κόμματος», ο Γιώργος Πατούλης μεταπήδησε χθες και σε ρόλο… καρπαζοεισπράχτορα, αφού αναγκάστηκε να ανακαλέσει απόφαση που είχε αναρτήσει μία μέρα πριν στη Διαύγεια για την πρόσληψη έξι δικηγόρων. Η απόφαση για την πρόσληψη στην Περιφέρεια Αττικής έξι δικηγόρων «µε σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου» αναρτήθηκε στη Διαύγεια αργά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Προφανέστατα δεν ήταν μια απόφαση που βγήκε «κατά λάθος» καθώς είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός υπηρεσιακού εγγράφου 13 σελίδων, με όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών και τον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στο οργανόγραμμα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Στα «έχοντας υπ’ όψιν» της απόφασης, ο κ. Πατούλης επικαλούνταν νόμους και διατάξεις που δικαιολογούσαν τις συγκεκριμένες προσλήψεις, μόλις 50 μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πολύ λιγότερες πριν από το αναγκαστικό προεκλογικό πάγωμα κάθε πρόσληψης.

Η πρόθεση του αποχωρούντος περιφερειάρχη να προχωρήσει σε δικές του προσλήψεις έγινε, όμως, αντιληπτή από το μέγαρο Μαξίμου, που σε τέτοια θέματα διατηρεί μηχανισμό που αγρυπνά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα έπεσαν βροχή και ο κ. Πατούλης έσκυψε για ακόμη μία φορά το κεφάλι και ανάρτησε στη Διαύγεια νέα απόφαση για την ανάκληση των διορισμών.

Στα «έχοντας υπ’ όψιν» της νέας απόφασης προστέθηκε, έτσι απλά, ο λόγος που ο κ. Πατούλης έκανε πίσω: «Το γεγονός ότι κατόπιν συνεκτίμησης υπηρεσιακών στοιχείων και δεδομένων σε συνδυασμό με το ότι το εναπομείναν χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα των νομικών συμβούλων, λόγω της αναστολής προσλήψεων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023».

Αμεσα αντανακλαστικά επί του θέματος επέδειξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που πρόλαβε να βγάλει ανακοίνωση, να καταγγείλει «fast track προσλήψεις στην καρδιά του Δεκαπενταύγουστου και στο παρά ένα των εκλογών», να ζητήσει την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και να αναρωτηθεί εάν «συμφωνεί ο κ. Χαρδαλιάς με τέτοιες κατάπτυστες πρακτικές».

Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Σγουρός τόνιζε ότι η δημοσίευση της πρόσκλησης στις 16/8/2023, στην καρδιά δηλαδή των δικαστικών διακοπών, όταν όλοι οι δικηγόροι ευλόγως απουσιάζουν, και με προθεσμία υποβολής αιτήσεων μόλις τριών εργάσιμων ημερών, από την Παρασκευή 18/8/2023 έως την Τρίτη 22/8/2023 (μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο 19-20/8) παραβιάζει τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας αποσκοπώντας στη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού «υποψιασμένων» υποψηφίων. Ο πρώην περιφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι σε δέκα μέρες εφαρμόζεται πάγωμα προσλήψεων και θύμισε ότι υπάρχουν εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις στην Περιφέρεια Αττικής για τις οποίες τίποτα δεν έχει κάνει η σημερινή διοίκηση τέσσερα χρόνια τώρα.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ