Σε θέση μάχης ενόψει ΔΕΘ η ΑΔΕΔΥ

p>

“Η αθέτηση των ρητών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για εισαγωγή και ανάπτυξη ενός νέου, δίκαιου και αξιοκρατικού μισθολογίου, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διασκεδαστεί και να αναπληρωθεί με ισχνές προεκλογικές επιδοματικές «παροχές»”, αναφέρεται σε απόφαση-πλαίσιο της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε την Τρίτη, με αφορμή και την επικείμενη διοργάνωση της ΔΕΘ.

“Οι όποιες παροχές που ανακοινώθηκαν, με κανέναν τρόπο δεν καλύπτουν τη συνολική απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων, αντιθέτως φαλκιδεύουν κάθε έννοια μισθολογίου, που θα κατοχυρώνει και θα αναβαθμίζει μισθούς και συντάξεις”, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι για παροχές που δίδονται στα πλαίσια των συντάξιμων αποδοχών, όπως οι προβλεπόμενες συντάξεις στο ύψος του 25% στον επιζώντα σύζυγο, είναι χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος και πρέπει να δοθεί στο σύνολο.

Ακόμα αναφέρει ότι ο συνυπολογισμός του επιδόματος ευθύνης στη σύνταξη διαιρεί τους εργαζόμενους, παγιώνει διαφορές που πολλές φορές έχουν γίνει με αυθαίρετο, μη αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο και μονιμοποιεί τη λιτότητα για τους συνταξιούχους της κατηγορίας αυτής οι οποίοι δεν ξεπερνούν το 10% των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, διεκδικεί για το Δημόσιο 1.250 ευρώ βασικό μισθό και νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση επιδομάτων, δίκαιη διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με αφορολόγητο στα 15.000 ευρώ, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και ανατροπή της σημερινής σχέσης άμεσων – έμμεσων φόρων.

Η εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και πορείας στις 8 Σεπτεμβρίου στο ¶γαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησε σχέδιο υπομνήματος προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που θα οριστικοποιήσει σε νέα συνεδρίασή της στις 21 Αυγούστο, ενώ και συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο στις 31/8/2007 για την τελική προώθηση οργάνωσης και κλιμάκωσης των παρεμβάσεών της την επόμενη περίοδο.