Σέρρες

Στο νομό Σερρών κατοικούν 175.000 ψυχές και εξυπηρετούνται από ένα Νοσοκομείο.

Πρόκειται για αναλογία που υποθέτουμε πως ακούγεται καλή στ΄ αυτιά του πρωθυπουργού της χώρας μας. Ούτε δύο Νοσοκομεία για να μπει σε πειρασμό να τα συγχωνεύσει, ούτε ένα για λίγο πληθυσμό, ώστε να μπει σε πειρασμό να το κλαδέψει.

Αυτό λοιπόν το ένα και μοναδικό Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά, όπως εξάλλου συμβαίνει με όλα τα επαρχιακά Νοσοκομεία, δηλώνει επισήμως πως δύο μέρες τον Ιούλιο είναι επισφαλές και τα περιστατικά που προσέρχονται στο ΤΕΠ θα διακομίζονται σε όμορα Νοσοκομεία, δηλαδή σε Νοσοκομεία της Δράμας, της Καβάλας, του Κιλκίς και κυρίως της Θεσσαλονίκης!

Δείτε το έγγραφο της Διοίκησης κάνοντας κλικ εδώ.

Αιτία της άκρως επικίνδυνης κατάστασης η αδυναμία των δύο αναισθησιολόγων να καλύψουν ενεργά αυτές τις δύο μέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να τις καλύπτουν μόνο με εφημερία ετοιμότητας!

Το πρόβλημα με τη στελέχωση των αναισθησιολογικών τμημάτων αφορά στην πλειονότητα των Νοσοκομείων της χώρας, αλλά πλέον στις Σέρρες έχει φτάσει σ΄ αυτό το ακραίο επίπεδο. Κι όμως, η κυβέρνηση που νομοθετεί για εκλεκτούς και ημέτερους, δεν πρόκαμε να διαβουλευτεί και να νομοθετήσει κίνητρα για άγονες ειδικότητες και κίνητρα για άγονες και νησιωτικές περιοχές, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες υγείας.

Με δεδομένη την αδιαφορία της κυβέρνησης ν΄ αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα μία μόνον διέξοδος προβάλλει: οι Ενώσεις Γιατρών να κινητοποιηθούν –ήδη η Ένωση Σερρών το έχει κάνει- και η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει στη Βουλή ως αυτόνομη νομοθετική πρωτοβουλία την πρόταση που έχει διαμορφώσει, ώστε ν΄ αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει θέση.

Προφανώς θα ήταν ατελέσφορο να ζητήσουμε να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης τις ανοησίες περί συγχωνεύσεων και συμπράξεων και να αντιληφθεί το μέγεθος της υποστελέχωσης του ΕΣΥ..