Σέρρες – Παύση των καθηκόντων του για παράνομο χρηματισμό, επέβαλε το κεντρικό ιατρικό πειθαρχικό συμβούλιο, σε γυναικολόγο του νοσοκομείου Σερρών

   Την ποινή της οριστικής παύσης των καθηκόντων γιατρού γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, που συνελήφθη πέρυσι για παράνομο χρηματισμό, αποφάσισε το κεντρικό ιατρικό πειθαρχικό συμβούλιο.

    Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή, από σήμερα ο γιατρός παύεται των καθηκόντων του στο νοσοκομείο, μετά την απόφαση του πειθαρχικού ιατρικού συμβουλίου, που της κοινοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου.

    Ο συγκεκριμένος γυναικολόγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2008 συνελήφθη για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, όταν ζήτησε και έλαβε χρήματα -σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα σύζυγο ασθενούς- προκειμένου να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια απογευματινού ιατρείου του νοσοκομείου.

    Μετά την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής του, ο γιατρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή. Ο ιατρός έχει το δικαίωμα εντός εξήντα ημερών να ασκήσει προσφυγή, κατά της απόφασης, στο Συμβούλιο Επικρατείας.