ΣΕΥΥΠ

Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) επισκέφτηκε την Παρασκευή τα γραφεία του ΠΙΣ με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή κ. Σ. Ευαγγελάτου και αναζήτησε το υλικό των εκλογών της 3/3/2019.
Πρόκειται για τις εκλογές που στιγματίστηκαν από εκτεταμένη νοθεία και καταγγελίες υποψηφίων της ΔΗΚΙ, οι οποίες οδήγησαν τον υπουργό Υγείας στην απόφαση να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα και να ζητήσει να προκηρυχτούν νέες εκλογές. Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον υπουργό να λάβει αυτή την απόφαση είναι η επίμονη άρνηση του κ. Εξαδάκτυλου να προσκομίσει το εκλογικό υλικό στο υπουργείο, όπως κατ΄ αναλογία συμβαίνει στις εκλογικές διαδικασίες των Ιατρικών Συλλόγων που προσκομίζουν το υλικό στον Συντονιστή της Περιφέρειας.  
Το κλιμάκιο Επιθεωρητών, μετά τις καταθέσεις και την αναζήτηση που έκανε, διαπίστωσε πως το εκλογικό υλικό είναι εξαφανισμένο από τα γραφεία του ΠΙΣ και συνέταξε επίσημο πρακτικό.
Αυτοί που υπεξαίρεσαν το εκλογικό υλικό, προκειμένου να εξαφανίσουν τεκμήρια νοθείας ενδεχομένως μεγαλύτερης εκείνης που καταγράφτηκε στην επανακαταμέτρηση, τώρα σκούζουν για «πραξικόπημα» και «μαύρη νύχτα» στον ΠΙΣ.

Όταν κουραστούν να σκούζουν ας κάνουν κάτι χρήσιμο.
Ας ρωτήσουν τους νομικούς εάν η υπαξαίρεση εκλογικού υλικού συνιστά ποινικό αδίκημα και ποιες ποινές επισύρει..