Σιγή ασυρμάτου

Σχολιάζαμε πως εν όψει των εκλογών στην ΕΙΝΑΠ, η ΑΡΣΙ και η ΔΗΠΑΚ πετούν μεταξύ τους βομβίδες κρότου-λάμψης. Όμως η πιο αξιοπερίεργη στάση είναι αυτή που τηρεί η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη, η ΔΗΚΝΙ.

Ούτε θέσεις δημοσιοποιεί, ούτε σχολιάζει μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την υγεία των πολιτών. Σιγή ασυρμάτου.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τη θέση της ΔΗΚΝΙ σχετικά μ΄ αυτά που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την υγεία και αποτελούν επιστροφή στα χρόνια της βαθιάς κατάψυξης.

Συμφωνεί η ΔΗΚΝΙ με την επαναφορά του κανόνα <1 πρόσληψη προς 5 απολύσεις> που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και ουσιαστικά σημαίνουν μηδενικές προσλήψεις γιατρών;

Συμφωνεί με τη μεταβίβαση τεμαχίων της ιατρικής λειτουργίας των Νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τους μαγνητικούς τομογράφους; Εννοείται πως θα επακολουθήσουν κι άλλα «τεμάχια», με τελικό σκοπό να εισβάλουν ολοσχερώς οι ιδιώτες στα Νοσοκομεία.

Έχει να σχολιάσει την έλλειψη κάθε αναφοράς του κ. Μητσοτάκη στους μισθούς των γιατρών, τα αναδρομικά και τις εργασιακές συνθήκες;

Κακή στιγμή φαίνεται πως διάλεξε ο πρόεδρος της ΝΔ ν΄ ανακοινώσει το πρόγραμμα υγείας. Περίμενε τέσσερα χρόνια, δεν μπορούσε να περιμένει άλλες τέσσερεις μέρες, ώστε να ψηφίσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας..