ΣΗΜΕΡΑ: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λοιμωδών των προέδρων της ΟΕΝΓΕ και της ΕΝΙΘ για στήριξη των συναδέλφων που κινητοποιούνται

p style=”margin: 0cm 0cm 3pt 28pt”>Σήμερα Κυριακή, στις 11πμ, θα επισκεφθούν τα Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης οι Πρόεδροι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΝΙΘ, προκειμένου να συζητήσουν με τους συναδέλφους που κινητοποιούνται διεκδικώντας τις απλήρωτες εφημερίες.

Στο εν λόγω Νοσοκομείο η Διοικητική Διευθύντρια, ενεργώντας κατ΄ εντολήν του Διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Βέργουλα και κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων της, κατέθεσε στην εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά εναντίον των ειδικευομένων που προβαίνουν νόμιμα σε επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη 17 Μαϊου και κατά πληροφορίες πρόκειται να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση.

Η ΟΕΝΓΕ και η ΕΝΙΘ προτίθενται να δώσουν πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στους συναδέλφους και μόλις γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς θα καταθέσουν μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση.

Θυμίζουμε ότι ο Διοικητής ΑΧΕΠΑ Γ. Βέργουλας, συνταξιούχος νεφρολόγος, έχει ιδιαίτερα βεβαρυμμένο παρελθόν σε διώξεις συναδέλφων. Εξαιτίας αυτής του της συμπεριφοράς συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις των γιατρών του ΑΧΕΠΑ και κρίθηκε ανεπιθύμητος σε νεφρολογικό συνέδριο που διοργανώθηκε πέρσι στην Κρήτη. Έτσι, ενώ ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, αναγκάστηκε να ακυρώσει την εκεί παρουσία του, φοβούμενος έντονες αποδοκιμασίες από τους συναδέλφους.

Δ.Β.