Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο ποιος;

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου καταδικάζει την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συμφωνίες τους με την τρόικα.

Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο ποιος;

Χθες η κυβέρνηση αποφάσισε τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει «λουκέτο» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα  το αντιδημοκρατικό και πραξικοματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και το κατέβασμα του σήματος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας  στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους Δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα Δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 12/6/13 και ώρα 7.00 μμ στην πλατεία Αγ. Νικολάου.