Σήμερα το απόγευμα η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής- Ακρόαση Φορέων

p>Σήμερα, στις 5.30 μμ θα πραγματοποιηθεί η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ακρόαση φορέων. Την ΟΕΝΓΕ θα εκπροσωπήσει ο υπογράφων, μεταφέροντας τις απόψεις στις οποίες κατέληξε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ και την ειδική επεξεργασία που θα προκύψει από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΟΕΝΓΕ η υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να προβεί σε ορισμένες υπαναχωρήσεις στο θέμα των συντονιστών Διευθυντών, όπως διαπιστώνει κανείς από την αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Βουλής εκδοχή του νομοσχεδίου.  Τουναντίον επιμένει σε ζητήματα που αφορούν στη σύνθεση των Επιστημονικών Επιτροπών, καθώς και στη συμμετοχή Πανεπιστημιακών σε Συμβούλια Προσλήψεων και ανακινεί ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Συντονιστών με τους υπόλοιπους Διευθυντές.

Τέλος, παραμένει η πλήρης και ριζική αντίθεση της ΟΕΝΓΕ στο ζήτημα της επονομαζόμενης «Ολοήμερης Λειτουργίας» και στο ζήτημα της κατανομής εφημεριών, στο οποίο η μόνη αλλαγή αφορά στην απάλειψη του προκλητικού bonus στους Συντονιστές Διευθυντές της Α΄ ζώνης.

Προτάσεις που έχουν σταλεί από συναδέλφους θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ώστε να προωθηθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

                           Συναδελφικά

                     Δημήτρης Βαρνάβας