ΣΚΑΪ: Συζήτηση για το μέλλον της υγείας

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στον πολύπαθο κλάδο της υγείας στον αστερισμό της κρίσης πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια αποτελούν ένα εργαλείο ελέγχου.

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας, και να δημιουργηθεί αυστηρή μηχανογράφηση στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να ελέγχεται το κάθε ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, καθηγητής Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε ότι η υγεία δεν είναι ένας χώρος όπου μπορεί η πολιτική ηγεσία να προχωρήσει σε εκτεταμένες περικοπές δαπανών. «Τα ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ» πρόσθεσε με έμφαση.

Ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας αντέταξε ότι «όσο και να προσπαθούμε να εξωραΐσουμε τα πράγματα δεν εξωραΐζονται». «Μας κάνουν να ντρεπόμαστε γιατί εμείς καλούμαστε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια. Βιώνουμε καθημερινά τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρεμβαίνοντας, ο Παναγιώτης Στραβόλαιμος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας προμηθειών νοσοκομείων, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40% των διαγωνισμών του 2010 που δεν έχει αποδώσει.

Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ. Η συζήτηση για την υγεία ξεκινά από το λεπτό 52.42΄