Σκάνδαλο Novartis: Άκρα του τάφου σιωπή στα φιλοκυβερνητικά πρωτοσέλιδα

Τα περί σκευωρίας, που υποτίθεται είχαν οργανώσει και εκτελέσει πολιτικοί και δημοσιογράφοι κατά 10 πολιτικών προσώπων γύρω από το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, κατέρρευσαν με πάταγο την Παρασκευή, μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βουλεύματος.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν βόμβα μεγατόνων, που σε μια κανονική δημοκρατική χώρα θα προκαλούσαν πολιτικό και δημοσιογραφικό σεισμό. Φευ, ζούμε στην Ελλάδα του καθεστώτος Μητσοτάκη, στη χώρα που κατατάσσεται 108 στην Ελευθερία του Τύπου. Καθόλου τυχαία εάν εξετάσει κανείς πώς καλύπτουν το ζήτημα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Σήμερα, οι κυριακάτικες εφημερίδες που δεν βρήκαν ούτε ένα μονόστηλο στο πρωτοσέλιδό τους να αφιερώσουν στη βόμβα που έσκασε την Κυριακή το πρωί.

Όπως έγραφε και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός:

Άκρα του τάφου σιωπή
Στον κάμπο βασιλεύει
Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί
Κι η μάνα το ζηλεύει

Η υπόθεση όμως τώρα παίρνει νέες διαστάσεις για τα «έξυπνα πουλιά» Αδωνι Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο, που βρέθηκαν με «αδιευκρίνιστα ποσά» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά απαλάχτηκαν με βούλευμα.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου, ο ίδιος ο εισαγγελέας που είχε διατάξει την αρχειοθέτηση των φακέλων Αβραμόπουλου – Γεωργιάδη, ο Παναγιώτης Καψιμάλης, διαβίβασε με εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Χρήστου Μπαρδάκη, τους φακέλους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων  Εσόδων, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τα «αδιευκρίνιστα» ποσά που καταγράφονταν προκλητικά στο Βούλευμα αποτελούν αντικείμενο φοροδιαφυγής και ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες αποτελεί αυτοτελώς κακούργημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη φοροδιαφυγή, για ποσά που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ –ποσά που δείχνουν να προκύπτουν με βάση τις διαρροές που υπάρχουν από την δικογραφία.

 

Με πληροφορίες από Left.gr