Σκάνδαλο Υποκλοπών: το σχέδιο αλλαγής ατζέντας με την «Κιβωτό του Κόσμου»

Δεν ορρωδούν πρό ουδενός!

Γνώριζαν από τον Αύγουστο όσα αποτρόπαια συνέβαιναν στην “Κιβωτό” σε βάρος παιδιών, αλλά τα άφηναν να εξελίσσονται προκειμένου να αξιοποιήσουν την υπόθεση την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου ν΄ αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας, όταν τα πράγματα έφταναν στο μη παρέκει επικοινωνιακά για την κυβέρνηση.

Και μόλις το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε σε διαστάσεις που δε μπορούσαν να διαχειριστούν ξεφούρνισαν το σκάνδαλο “ΚΙΒΩΤΟΣ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι καταγγελίες που αφορούσαν τις σεξουαλικές αλλά και σωματικές κακοποιήσεις παιδιών ήταν γνωστές στις αρχές για περισσοτέρους από δύο μήνες, δηλαδή από τις αρχές Αυγούστου.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος χθες Σάββατο στο δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν πριν από δέκα μέρες κατέθεσε ο 19χρονος μιλώντας για ασελγείς πράξεις εις βάρος του στην «Κιβωτό» τότε «αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση άρον- άρον της υπόθεσης, όχι μόνο με γενικόλογο δελτίο Τύπου, αλλά με διαρροή των καταθέσεων των κεντρικών προσώπων».

Πρόσθεσε επίσης ότι η εσπευσμένη διαρροή της υπόθεσης προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών που είχαν στείλει τον φάκελο στην αστυνομία, προκειμένου να τον ερευνήσει και να τον γυρίσει πίσω «κι όχι να σπεύσει να διαρρεύσει για λόγους επικοινωνιακούς το περιεχόμενό του».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος στο Mega, σημαντικά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν πως η ενέργεια αυτή έγινε «πιθανώς για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα» επειδή στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του στο Mega ανέφερε πως αυτό αποκαλύπτεται και στο «Βήμα της Κυριακής», ωστόσο στην εφημερίδα δεν υπάρχει  η προαναγγελθείσα αναφορά για τις επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες που επέσπευσαν τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Ο τoμεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» κατηγορεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο ότι τηρεί «σιγή ιχθύος» σχετικά με τις αποκαλύψεις οτι η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον Αύγουστο τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. Επιπλέον ο κ. Σπίρτζης ζητώντας εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις ρωτά και γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να αναδειχθεί το γεγονός μετά από 4 μήνες.