Σκέρτσος: Δυσαναπλήρωτο κενό στα σώματα ασφαλείας αν εφαρμοστεί υποχρεωτικότητα

Για «δυσαναπλήρωτο κενό» σε περίπτωση αναστολών στα σώματα ασφαλείας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Εύκολα λέμε ότι θα ήταν καλό να έχουμε υποχρεωτικότητα για παράδειγμα στα σώματα ασφαλείας ή στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, όμως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν αναπληρώνονται εύκολα αυτές οι θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Δηλαδή ένας αστυνομικός, ο οποίος θα τεθεί σε αναστολή εργασίας γιατί έχει μπει σε αναστολή λόγω της μη εκτέλεσης του εμβολίου, δεν είναι εύκολο να εκπαιδεύσεις κάποιον για να πάρει τη θέση του», εξήγησε.

Προφανώς ο αποκαλούμενος και “άτυπος υπουργός Υγείας” κ. Σκέρτσος θεωρεί πως είναι εύκολο να εκπαιδεύσεις μιά νοσηλεύτρια και ακόμη ευκολότερο να εκπαιδεύσεις έναν γιατρό και να του δώσεις επιπλέον και μία ειδικότητα. Γι΄ αυτό έθεσαν 5.500 υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας, ενώ δε διανοούνται να θέσουν σε αναστολή έναν άνδρα των ΜΑΤ..