ΣΟΚ: αφήνουν 4 μηνών βρέφος να πεθάνει!

Ανάλγητο παρά ποτέ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος. Το ασφαλιστικό Ταμείο του Προσωπικού της Εθνικής Τραπέζης αρνείται να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση 4 μηνών βρέφους (κοριτσάκι) το οποίο πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση του λεπτού εντέρου. 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επείγουσα επιστολή της προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, ζητά να λυθεί άμεσα το θέμα. 

 
 Η άρνηση αποδεικνύεται άκρως εγκληματική καθώς το κοριτσάκι κινδυνεύει να πεθάνει. Ήδη έχει ακυρωθεί ραντεβού για επέμβαση πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. 
 
Η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση των υπουργείων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα αυτής της επείγουσας επέμβασης και να σωθεί η ζωή ενός βρέφους τεσσάρων μόλις μηνών, όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανακοίνωσή της. 
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επέμβαση δεν πραγματοποιείται στη χώρα μας και γίνεται μόνο σε 10 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Όπως αναφέρει ενδεικτικό η Συνομοσπονδία:
 
"Για το θέμα έχουν κατατεθεί επείγουσες επιστολές από τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Μ. που γνωματεύει θετικά και συνηγορεί για την επιτακτική μετάβαση του βρέφους σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού, από το νοσοκομείo Great Ormond Street Hospital for Childrens της Μεγάλης Βρετανίας που αναλαμβάνει τέτοιου είδους περιστατικά και από τους γονείς του βρέφους προς το συγκεκριμένο Ταμείο Υγείας του προσωπικού Εθνικής Τραπέζης.
 
Με την ανοιχτή αυτή επιστολή μας ζητούμε την άμεση καίρια παρέμβασή σας, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα αυτής της επείγουσας επέμβασης και να σωθεί η ζωή ενός βρέφους τεσσάρων μόλις μηνών. Τραγική ειρωνεία σε όλη αυτή την κατάσταση το γεγονός  ότι οι γονείς του βρέφους είναι  δωρητές οργάνων όπως πληροφορούμαστε από σχετική επισυναπτόμενη επιστολή του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος."

Δήμητρα Ευθυμιάδου