ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ: Είμαστε εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, όχι σε μεσαιωνικό αφεντικό

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενώ η πανδημία συνεχίζεται, η κυβέρνηση βρήκε την ώρα να επιτεθεί στην δημόσια υγεία. Ετοιμάζει βήμα-βήμα την μετατροπή των νοσοκομείων – τα όποια πληρώθηκαναπό τις δικές μας τσέπες για να γίνουν-  σε χώρους που θα μπουν ιδιώτες για να κερδοφορήσουν, σε χώρους που κομμάτι-κομμάτι θα παραδοθούν σε εργολάβους.

Την ιδία ώρα οι συνάδελφοι μας στις ΚΟΜΥ εργάζονται με καθεστώς γαλέρας καθώς δεν έχουν καν σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα για να προγραμματίσουν τη ζωή τους. Υφίστανται περικοπές στον έτσι κι αλλιώς πενιχρό μισθό του ενιαίου μισθολογίου, ενώ η γνωστή εργοδοτική τρομοκρατία του ΕΟΔΥ καλά κρατεί.

Όσο για τους εργαζόμενους στο Philos2, παραμένουμε απλήρωτοι στις επιπλέον αποδοχές μας, αποδοχές που η ιδία η κυβέρνηση νομοθέτησε ως αντικίνητρο για τις μαζικές παραιτήσεις εργαζόμενων από Δομές “Υγείας” που αποτελούσαν και αποτελούν υγειονομικές βόμβες, τις οποίες σταμάτησε επικαλούμενη έγγραφο που αρνείται να μας παρουσιάσει. Παράλληλα, αφού μας έβγαλε το λαδί στο αν και πως θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από την ΕΕ, μας έδωσε παράταση 10 μηνών. Για τη συνέχεια  σκοπεύει να μας βάλει ξανά στη διαδικασία να κάνουμε χαρτιά σε προκήρυξη, χωρίς ουδείς από εμάς να εξασφαλίζεται. Ήδη ζούμε την νέα πραγματικότητα σε καμπς και σε ΚΥΤ με εργολαβικούς εργαζόμενους να στελεχώνουν μέχρι και υπηρεσίες του Υπ. Μετανάστευσης και Άσυλου, ενώ θα κληθούμε σύντομα- αν δεν έχουμε κληθεί ήδη- να μπαίνουμε μέσω μαγνητικών πυλών x-ray και με κάρτα εισόδου για να δουλέψουμε, να δίνουμε τα δακτυλικά μας αποτυπώματα και να μας πραγματοποιείται και σωματικός έλεγχος.

Ξέρουμε,επίσης, ότι θα σταματήσει τους συναδέλφους στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς τα τελευταία “είναι πλέον στελεχωμένα”. Είναι ανέκδοτο και μόνο να το συζητάμε αυτό όταν ξέρουμε ότι εξακολουθούν και είναι υποστελεχόμενα, όταν ξέρουμε ότι θα πετάξουν στο δρόμο 250 συναδέλφους μας με αυτό τον τρόπο εν μέσω πανδημίας και φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι αυτό θα εξαλείφει ως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο ΕΟΔΥ φυσικά σε όλα αυτάκωφεύει συμμετέχοντας με τη στάση του στον παραπάνω σχεδιασμό, ενώ δεν έχει λύσει επί της ουσίας ούτε ένα από τα τόσα προβλήματα που δημιούργησε και δημιουργεί.

Όλα αυτά συναδέλφισσες και συνάδελφοι πρέπει να απαντηθούν! Πρέπει να ορθώσουμε τη φωνή μας απέναντι στον φαύλοκύκλο που μας έχειβάλειέναςοργανισμός που δεν εξηγείτίποτε, πράττει με το έτσιθέλω και συνεχώς μας εξαπατά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη για να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στηνακρίβεια που καλπάζει, στονπόλεμο που μαίνεται και τις αντιλαϊκέςπολιτικέςπου μας πλήττουν.

Μένουμε πιστοί στο αυτονόητο:

  • ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ: ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΒΔΟΜΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
  • ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Απαιτούμε:

Ø  Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.