Σωτήρης Τσιόδρας / Άδειασε Πλεύρη-Μαγιορκίνη για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού το Πάσχα

 

Σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική ευφορία περί κατάργησης μέτρων όπως το πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν από το Πάσχα με το πράσινο φως για είσοδο των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας που συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση του ΕΚΠΑ στην Ιατρική Σχολή.

Ο καθηγητής Παθολογίας και βασικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας, επεσήμανε ότι «Καταλυτικά για την άρση των μέτρων στο μέλλον, όπως και για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα»,  αδειάζοντας τον υπουργό Υγείας αλλά και το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Γκίκα Μαγιορκίνη που έσπευσαν να προαναγγείλουν την κατάργηση του green pass πριν από το Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι στη γραμμή Τσιόδρα βρίσκονται και άλλοι επιστήμονες όπως το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Θεόδωρος Βασιλακόπουλος που διαφώνησε με τη διατύπωση Μαγιορκίνη για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού λέγοντας, μάλιστα, ότι «μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο στη χώρα οπότε δεν πρέπει να είναι κανένας δυσαρεστημένος».

Υπενθυμίζεται ότι και ο γιατρός ερευνητής Γιώργος Παυλάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας πως «Θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας το Πάσχα με πολλούς νεκρούς».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την παρέμβασή του δεν απέκλεισε την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού επισημαίνοντας πως «η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία δεν αποκλείεται να επηρεάσει την πανδημία».